Niurnbergas – antras pagal dydį miestas Bavarijos žemėje pietų Vokietijoje. Įvažiavus į miestą, jis iš pradžių atrodo lyg ir niekuo neišsiskiriantis iš kitų didmiesčių, tačiau praėjus gynybinės sienos, juosiančios senamiestį, vartus patenki į amatininkų kiemelį. Tai lyg muziejus po atviru dangumi, kuriame galima pasigrožėti viduramžių architektūra, sufleruojančia, kad šio miesto senoji dalis pateiks daug malonių staigmenų ir kad čia tikrai bus įdomu.

Niurnbergą garsinanti turgaus aikštė

Niurnbergo stačiakampio formos centrinė Turgaus aikštė - tikras architektūros ir staigmenų lobynas. Čia galima pasigrožėti miesto rotuše, pastatyta 1616 – 1622 metais ir Dievo Motinos bažnyčia, žavinčia bene gražiausiu akcentu – laikrodžiu, kuriame tam tikrą valandą septynios figūrėlės, vaizduojančios Vokietijos imperijos kunigaikščius, tris kartus apsisuka aplink sėdintį imperatorių...

Priešais Dievo Motinos bažnyčią - maloni staigmena. Tai gotikinio stiliaus, auksu tviskantis, išpuoštas skulptūromis ir apaštalais Gražusis šulinys. Jis ypatingas tuo, kad, jeigu pasuksite jame esantį žiedą, jis atneš jums laimę.

Vis tik aikštė visame pasaulyje labiausiai išgarsėjo ne dėl savo architektūros ar istorinių įvykių, bet dėl joje vykstančios kasmetinės Kalėdinės mugės, priviliojančios daugybę lankytojų. Ištisus metus Turgaus aikštėje prekiaujama vaisiais ir daržvėmis, tačiau šventiniu laikotarpiu prekybininkai vilioja paskanauti ypatingųjų savo dydžiu ir skoniu Niurnbergo dešrelių, prieskoninių sausainių ar karšto vyno bei kitų įvairiausių skonių ir formų saldumynų.

Niurnbergo pasididžiavimas – imperatoriaus pilis

Imperatoriškoji pilis - viena garsiausių Vokietijos viduramžių pilių (pastatyta XI amžiuje), kurioje lankėsi dauguma tų laikų Didžiosios Romos imperijos valdovų. Šiandien pilies teritorijoje galima pasivaikščioti ir pasigrožėti puikiai tvarkoma aplinka, pilies architektūra, jos menėse apžiūrėti gausią eksponatų kolekciją: ginklus ir gynybines priemones, baldus ir kitus buities eksponatus, pasakojančius Niurnbergo istoriją.

Kitas malonus akcentas – tai, kad nuo pilies apžvalgos aikštelės atsiveria Niurnbergo miesto panorama. Pilis pateikia malonią staigmeną ir mažiesiems turistams. Prie įėjimo esanti akyta uola – puiki žaidimo aikštelė vietoje nenustygstantiems vaikams.

Fontanų gausa ir grožis

Niurnberge esantys fontanai žavi tuo, kad šiame mieste galima išvysti ne tik visai paprastutį, dušą primenantį fontaną, po kuriuo karštą vasaros dieną smagu palysti ir atsigaivinti, bet ir nuostabą keliančių ir netgi šmaikščių fontanų.

Mažiesiems keliauninkams

Būnant su vaikais Niurnberge tiesiog nuodėmė neužsukti į bene populiariausio Vokietijoje konstruktoriaus „Playmobil“ pramogų parką.