Manau, kad ir mūsų istorinės sostinės svečiams, ypač užsieniečiams, šis objektas padarys atitinkamą įspūdį. Man jis panašus į auksinėje vietoje esantį bešeimininkį turtą

Gal galėtumėte padėti surasti šeimininką? Gal šeimininkas, savininkas yra Trakų savivaldybė, gal Trakų istorinis nacionalinis parkas (Kultūros ministerija), o gal Kelių direkcija (Susisiekimo ministerija)? Jei nesate savininkas, kuriam atitenka laurai už Lietuvos reprezentavimą vienoje iš labiausiai matomų turistams vietų, tai raskite kelis eurus ir nupirkite, pastatykite prie šio „perlo“ užrašus su tikrojo savininko (kaip institucijos) pavadinimu ir būtinai nurodykite jos vadovo pavardę (turbūt, turime teisę žinoti savo „herojus“).

Gal vertėtų panagrinėti klausimą dėl viešųjų tualetų šalia magistralinių ir krašto kelių. Ar apskritai jų reikia? Sovietmečiu nebuvo sekso, o dabar nepriklausomoje Lietuvoje, matyt, apskritai nebėra jokių fiziologinių poreikių.

Jei vis tik jie dar yra, tai viešieji tualetai – kas tai – kultūra, jos indikatorius, ar tai infrastruktūra, ar tai sanitarija ir higiena. O gal nei tas, nei anas. Todėl ir atsakingų nėra.

Mieli žurnalistai, dabar labai karšta, gerkite daug skysčių, saugokitės dehidratacijos, o kai apsisaugosite, tai važiuodami iš Vilniaus, pavyzdžiui, Panevėžio, Utenos, Ignalinos kryptimis ir kitur, pagalvokite, ar jums nieko netrūksta.

Atsakingų nėra

Trakų savivaldybės atstovai teigė, kad skaitytojo minima bėda neramina ir juos – deja, už jos tvarkymą atsakinga ne savivaldybė, o veikiausiai Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Apie tai paklausta automobilių Kelių direkcija informavo, kad šie tualetai – ir ne jų rūpestis.

„Informuojame, kad jūsų minimas lauko tualetas nėra Kelių direkcijos pasitikėjimo teise valdomame žemės sklype ir/ar statinyje, todėl Kelių direkcija nėra atsakinga už jo priežiūrą.

Papildomai informuojame, kad Kelių direkcija paskelbė viešųjų tualetų įrengimo poilsio ir automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose valstybinės reikšmės keliuose, prioritetinę eilę, pagal kurią bus įrengiami tualetai, prireikus atnaujinamos poilsio ir stovėjimo aikštelės, jų infrastruktūra“, – rašė atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)