Moters teigimu, ji ne kartą lankėsi prieš įvykusį incidentą šioje parduotuvėje. Buvo pripratusi ten nueiti kiekvieną kartą, kai tik grįždavo į Tėvynę.

„Šis atvejis nebuvo išskirtinis, artėjo mano mamos ir sesers gimtadieniai, todėl nusprendėme nueiti į „Denim dream“ ir galbūt ką nors nusipirkti. Kadangi parduotuvėje tuo metu nebuvo didelio pasirinkimo, paprašiau pardavėjų ką nors pasiūlyti. Darbuotojos pradėjo siūlyti drabužius, kuriuos matavosi tik mano sesuo ir mama. Kol jos rinkosi, aš vežimėlyje supavau savo vienerių metų dukrelę ir vežiojau po parduotuvę“, – tvirtino ji.

Pasak nukentėjusiosios, vis dėlto ji ir sesuo išsirinko du džemperius. Tądien pavyko nusipirkti tik vieną, nes kitas buvo brokuotas. Pardavėjos geranoriškai pasiūlė užsakyti tokią pačią prekę ir paprašė ateiti atsiimti kitą dieną.

„Mes sutikome ir balandžio 3 d. sulaukėme skambučio, jog džemperis paruoštas. Ir vėl į kelionę išsiruošėme trise. Taip pat pasiėmėme ir vaikus. Aš ir mama nusprendėme palaukti prie parduotuvės, o sesuo nuėjo į „Denim dream“ susimokėti ir atsiimti džemperį. Jai išėjus į lauką, greitai supratome, kad kažkas ne taip. Iš paskos atbėgo pardavėjos, ėmė šaukti apsauginius, rodyti į mus pirštais. Kažkur septyni apsaugos darbuotojai mus apsupo. Liepė eiti paskui juos į vidų“, – su liūdesiu prisiminė moteris.

Parduotuvėje nežinia kuo kaltinamos moterys bandė aiškintis, kas nutiko, bet pardavėjos nebendradarbiavo, sakė laukti policijos.

„Tada prasidėjo tikras cirkas ir pasityčiojimas iš mūsų. „Denim dream“ darbuotojos tarpusavyje juokėsi ir kalbėjo, kad yra 100 proc. įsitikinusios, jog anąkart aš įvykdžiau nusikaltimą. Prašiau bent jau leisti eiti namo mano mamai ir seseriai su vaikais, tačiau niekas manęs neklausė. Pralaukus valandą, galiausiai sulaukėme pareigūnų. Jiems priekaištų neturiu, policininkai labai mandagiai bendravo, užfiksavo įvykį, liepė atvykti į komisariatą ir su tyrėju peržiūrėti vaizdo įrašą“, – sunkiai rinkdama žodžius dėstė moteris.

Kai ji nuvyko į komisariatą, pardavėjos pareiškime buvo parašyta, kad moteris esą pavogė parduodamą piniginę. „Darbuotoja nurodė, jog aš specialiai uždėjau ant savo rankos keletą palaidinių ir slapta į vaiko vežimėlį įdėjau „pavogtą“ prekę. Tačiau vaizdo įraše pamatėme, kad aš net nebuvau užėjusi į tą skyrių, kur buvo sudėtos piniginės. Tyrėjas man neturėjo jokių pretenzijų ir išleido namo.“

Po valandos neteisingai apkaltinta emigrantė paskambino Kauno ir Šiaulių padalinių vadovei, papasakojo apie visą šią nemalonią istoriją.

„Ji, žinoma, nieko nebuvo apie tai girdėjusi. Išsiaiškinusi situaciją, vėliau man perskambino ir paaiškino, kad nei pardavėjos, nei apsaugos darbuotojai neperžiūrėjo iki galo to vaizdo įrašo. Vadovė taip pat manęs atsiprašė, bet juokingiausia, jog pasiūlė ir toliau lankytis jų parduotuvėse“, – neslėpė susierzinimo nukentėjusioji.

Moteris apibendrino, kad seniai buvo patyrusi tokią nepagarbą, kai niekada gyvenime nebuvo ką nors pavogusi. Juo labiau, ji šiuo metu laukiasi ir negali patirti jokio streso, kadangi nėštumas labai sunkus, bet iki šiol negali atsigauti dėl patirto šoko.

Įvyko žmogiškojo faktoriaus klaida

DELFI susisiekė su „Denim dream“ regiono vadove Vilmante Žilinskiene, kuri apgailestavo dėl įvykusio nesusipratimo.

„Išsiaiškinome situaciją ir labai gailimės, kad tai įvyko, įsivėlė žmogiškojo faktoriaus klaida. Parduotuvėje įvyko vagystė, šiuo metu tiriama kas ją atliko. Apsaugos darbuotojų elgesio, deja, komentuoti negalime, asmenys dirba kitoje įmonėje.

Su kliente buvo susisiekta, suprantame jos išgyvenimus, įmonės vardu atsiprašėme. Mūsų parduotuvėje dirbanti pardavėja taip pat susisiekė ir asmeniškai atsiprašė klientės. Labai gaila, mūsų praktikoje pirmas toks įvykis, įvyko žmogiškojo faktoriaus klaida“, – komentavo atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (610)