DELFI parašiusi skaitytoja pasakojo, kad penktadienį apie 23 val. su draugais nuvyko į vidinį viešbučio, esančio Dariaus ir Girėno g., kiemą, kur norėjo „ tiesiog ramiai pakalbėti, truputį pabūti“.

„Visi likome šokiruoti, kai labai ramiai kalbant (be jokių šūkavimų ar kitaip sakant žvengimų) ant mūsų buvo užpiltas pilnutėlis kibiras vandens. Beje, manome, kad ten buvo ne tik vanduo. Pirmiausia – kur yra žmogiškumas, kad sunku paimti ir tiesiog pasakyti, ar galėtume pasišalinti, jei jau taip gaila, kad stovim toje aikštelėj niekam nieko blogo nedarydami?“, – pasakojo skaitytoja.

Ji stebėjosi, kad nuėjus į viešbučio administraciją, ten sėdintis vyras peržiūrėjo filmavimo kamerų užfiksuotą vaizdą, tačiau nusijuokė ir nurodė nežinantis, ką jam daryti.

„Kai paklausėme, ar mums patiems reikia eit aiškintis su jais, kas gyvena tame kambaryje, gavom atsakymą, kad „Eikit, ten visi girti vis tiek“... Tai atsiprašau, administracija neatsako už savo klientus, neatsako už jų padarytą žalą?“ – laiške DELFI rašė mergina.

Gavus skaitytojos skundą, DELFI kreipėsi į „Hotel Jurbakas“ savininką, kuris patvirtino, kad minėti jaunuoliai iš tiesų buvo vandeniu apipilti svečių. Vis dėlto, jis į situaciją žvelgia kiek kitaip, nei į DELFI kreipęsi jurbarkiečiai.

Pasak pašnekovo, viešbučio bei kitų name esančių įstaigų vidinis kiemas – mėgiama jaunimo vieta, kur jie vakarodami ne tik triukšmauja, bet ir vartoja alkoholį bei šiukšlina. Jis sakė, kad bandoma su tuo kovoti, tačiau kiemas – nerakinamas, jame vaizdas nefiksuojamas vaizdo kameromis, o policija atvyksta negreitai. Be to, jos sudrausmintas jaunimas po valandos vėl grįžta į tą pačią vietą.

Paklaustas apie skaitytojos aprašytą situaciją, pašnekovas suabejojo, ar tikrai tiesiog ramiai pasikalbėti į kiemą apie 23 val. buvo užsukę ir į DELFI kreipęsi Jurbarko gyventojai. Pasak vyro, jei būtų tik ramiai kalbama, kažin, ar ant jų būtų užpiltas vanduo. Jis sakė, kad taip tikriausiai pasielgę su vaikais viešbutyje apsistoję svečiai iš Norvegijos, kuriems dėl triukšmo trūko kantrybė.

Pasak kalbinto viešbučio vadovo, apipilti vandeniu gyventojai iš tiesų užsuko į administraciją pasiteirauti dėl nutikimo, tačiau neigė, kad jiems buvo nurodyta, kad svečiai – išgėrę.

Paklaustas, kas buvo pasakyta į administraciją atėjusiems žmonės, savininkas nurodė, kad viešbučio administratorius apipiltai merginai parodė vaizdo įrašą ir paprašė palikti kiemą.

Viešbučio savininko teigimu, jis norėtų kiemą aptverti tvora arba pastatyti ženklą, kad į kiemą jaunimas vakaroti nebevažiuotų.

Jurbarko policijos atstovai DELFI nurodė, kad į nurodytą vietą pareigūnai kviečiami maždaug 1-2 kartus per mėnesį – atvažiavus pareigūnams triukšmaujantys jaunuoliai nurimsta. Vis dėlto, paklausus, ar minėtame kieme geriamas alkoholis, šiukšlinama, buvo nurodyta, kad pareigūnai nėra užfiksavę tokių atvejų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)