Nuotraukoje, kuria nenuilstamai dalijasi internautai, užfiksuotos pusnys 1928 m., birželio 2 d. „Apsnigtas 1928 m. birželis, kunigo Vinco Birbilo laiškas seseriai" (LTRFt 21778)“, – nurodoma prieraše.

Ne paslaptis, kad po 89 metų panašų vaizdelį kai kuriose Lietuvos dalyse galima buvo gegužę – nuotraukas, užfiksuotas DELFI skaitytojų gegužės 8-9 d. galite peržiūrėti žemiau:

Lietuvių tautosakos rankraštynas – didžiausia Lietuvoje tautosakos saugykla, turinti ir nemenką fonoteką bei fototeką. Praėjusio šimtmečio pabaigoje pradėta kaupti ir videoteka. Seniausias rankraštis datuojamas 1800 m., fototekos nuotrauka – 1907 m., greta kitų čia saugoma ir apie 250 žymaus fotografo Balio Buračo nuotraukų. Pirmieji garso įrašai į volelius buvo įrašyti 1908 m., į plokšteles – 1935 m., į magnetines juostas – 1952 m., pirmieji vaizdo įrašai – 1995 m. Archyvas yra paveldėjęs turtingus Lietuvių mokslo draugijos (1907–1940) ir Lietuvių tautosakos archyvo (1935–1939) fondus, turėjusius per pusę milijono tautosakos užrašymų. Šiuo metu Lietuvių tautosakos rankraštyne jau sukaupta apie 1,9 milijono kūrinių – dainų tekstų ir melodijų, pasakų, sakmių ir kitokių pasakojimų, patarlių, mįslių, burtų, tikėjimų, etnografinių aprašų ir kita.

Jus nustebino orai ar lauke pamatytas vaizdas? Galbūt turite senų nuotraukų, kuriose užfiksuoti išskirtiniai gamtos reiškiniai? Padėkite mums informuoti skaitytojus apie orų pokyčius ir netikėtumus, rašydami el. paštu pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)