Vilniaus mieste, Žvėryno mikrorajone grįžus iš darbo pasitiko ne pats maloniausias vaizdas. Moteris poilsiaudama paupyje buvo prispausta nudžiuvusio medžio, ji kritinės būklės buvo nugabenta su greitąja pagalba į reanimaciją.

Ankščiau, prieš porą metų savivaldybės prašėme, jog šis medis būtų pašalintas, kaip keliantis grėsme aplinkiniams ir jų saugumui, nes kiekvieną dieną paupiu mėgaujasi ir vaikšto ir darželio auklėtinių grupės, taip pat ir jaunesni bei vyresni žmonės ateina pasigrožėti upės vingiu, ar atsigaivinti šalimais esančiame šaltinėlyje.

Taip pat šalimais, prie pėsčiųjų tilto stovintis, tiesiai prie pėsčiųjų tako išdžiuvęs didžiulis ąžuolas nėra aptvertas nei apsauginėmis tvorelėmis, nei imtasi kitų saugumui užtikrinti priemonių, kas dieną einame pro šį medį ir bijome, jog užgrius ant galvos.

Žinoma, aš šneku tik apie aplinkui esančius ypač kritinės būklės medžius, o tokių yra labai daug. Kyla klausymas - „Kodėl miesto centre yra kertami žmonių sveikatai nekertami medžiai, tačiau valdžioje esantys žmonės negali pasirūpinti medžiais keliančiais pavojų žmonių sveikatai?“ . Įkeliu keletą nuotraukų iš įvykio vietos, iš karto pranešu, jog nuotraukos gali šokiruoti.

Būtų gerai, jog bent kažkas tada sukrustų pasirūpinti žmonių saugumu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Publikavus tekstą, į DELFI kreipėsi skaitytoja Dalia, pasidalijusi nuotraukomis iš Senojo Ukmergės plento.

„Nufotografavau sausuolius, kurie Senajame Ukmergės plente, prie Bendorėlių irgi laukia savo aukų. Šalia yra ir daugiau tokių sausuolių. Gal galėtumėt paviešinti, nes nežinau į ką kreiptis. Įvykus nelaimei, kaltų nebus“, - rašė ji.