750 eurų bei nemaža suma rubliais – tokia suma nesugundė su šeima Palangoje atostogaujančio kauniečio. Radęs piniginę, jis net nesvarstė pasisavinti turto – kreipėsi į aplink buvusius žmones, o neradęs nelaimėlio, su pinigine nukulniavo tiesiai į gelbėtojų stotį.

„Čia normalus žmogiškumas, radau, pasiklausiau poros žmonių aplinkui, nes buvo kalbančių rusiškai, ar ne jų, nes pradaręs piniginę pamačiau, kad banko kortelė Sergėjaus vardu. Žmona patarė nunešti piniginę į gelbėtojų stotį. Kiekvienas normalus žmogus taip pasielgtų, – kalbėjo A. Kundelis. – Suma buvo didelė, aš pasižiūrėjau, kad eurais ir rubliais, bet man sąžinė neleido – neskaičiavau. Kai jau vietoj paskaičiavom, gelbėtojas norėjo įsitikinti, parodyti, kokia suma, kad jokių neaiškumų nebūtų. Mačiau, kad ten nemažai pinigų yra. Dokumentų nebuvo – tik pinigais ir banko kortelės.“

Gelbėtojas J. Pirožnikas kartu su A. Kundeliu piniginės savininką išaiškino pasižiūrėję į vardą ir pavardę ant banko kortelės – per garsiakalbius pranešus apie įvykį, į gelbėtojų stotį iš karto atbėgo piniginę pametęs baltarusis Sergėjus.

„Sako, Dieve, kaip gerai, man vos 10 eurų liko“, – pasakojo piniginės savininką padėjęs rasti gelbėtojas J. Pirožnikas. Susitikti su piniginės savininku jis pakvietę ir ją radusį A. Kundelį, kuriam Sergėjus norėjo atsidėkoti.

A. Kundelis vertingus radinius pastebi ir žmonėms atiduoda jau ne pirmą kartą: „Esu telefonų radęs, suradom kontaktus, telefone „Mama“ buvo parašyta, tai paskambinom, grąžinom – čia normalu.“

Kasmet Palangoje su šeima atostogaujantis kaunietis sakė, kad jam Lietuvos pajūryje patinka, džiaugėsi sutvarkytu parku ir skundų Palangai neturėjo. „Gal kam kaip pasitaiko – mes kiekvienais metais važiuojam, viskas smagu čia“, – pokalbį baigė vyriškis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (253)