Žmonės, kas pasidarė? Iš kur tiek daug neapykantos?! Kodėl mūsų šalies pagrindinis dokumentas Konstitucija gina mūsų teises ir laisves, bet mes vieni kitiems jas varžome?

Labai nemaloniai nuteikė straipsnyje apie šunų lojimą išsakytos mamos mintys. Kodėl mes savo bėdų priežastis norime numesti kitiems? Ar šuns sulojimas gali pažadinti vaiką? Ar jo miegas normalus? O gal pagalvokime iš kitos pusės. Jūs ar visi kaimynai nusprendė susilaukti vaiko ir dabar turi gyventi jo ritmu? O jūsų vaikas kieme nekrykštauja ir netrukdo kaimynams?

Reikia nepamiršti, kad situacija situacijai nelygi. Tačiau iš šio straipsnio pastebėjau, kad šunys autorei trukdo visur: namuose, parkuose... Tai ar mes iš viso turime atsisakyti augintinių? Kodėl tokiose situacijose negalima rasti šalto proto ir spręsti problemas? Atsakymas labai paprastas, nes taip elgtis lengviausia, o ir palaikytojų dažniausiai sutiksi ne vieną...

Kyla labai daug klausimų, tačiau niekada negalima galvoti tik iš vienos pusės. Pasiskųsti gyvūno elgesiu visi drąsūs juk yra būdų jį pažaboti: galima dėti antkaklį, kratyti elektra, nepalikti vieno... O kas išdrįs nueiti ir pasakyti, kad štai jūsų vaikas visas naktis neleidžia miegoti, kad aš turėjau atsisakyti socialinio gyvenimo ir jokių svečių negaliu priimti namuose, nes jūs iš karto skambinate policijai ir aiškinate, kad jums per triukšminga. Žmonės, atsibuskite...

Gyventi šiuolaikinėje bendruomenėje baisu. Tavęs nuolatos klausosi, stebi ir, galbūt, net aprašinėja tavo veiksmus socialiniuose tinkluose kaimynų grupėse. Susipažinimas įvyksta ne fraze „Labas, mes jūsų nauji kaimynai", o „Labas, jūs per garsiai junginėjate mygtukus ir į dušą einate per anksti, dėl to mums trukdote..."

Negalvokite, kad nemėgstu vaikų ar juo labiau gyvūnus lyginu su žmonėmis. Tiesiog nesuprantu, kodėl garsiai rėkiančių dėl bet ko žmonių interesai yra aukščiau visko? Išmokime gyventi bendruomenėje, supraskime, kad gyvenimas daugiabutyje ar kotedže tai gyvenimas kolektyve su bendromis sienomis ir besiribojančiais žemės sklypais. Kitu atveju visada yra išeitis... Vienkiemiai populiarėja...

Juk kaip elgsimės mes, taip elgsis ir su mumis. ir, manau, gana duoti laisvę ir kelią tiems, kurie to neverti. Išklausykime abiejų pusių argumentus ir išvadas darykime šaltu protu.

O galbūt kuri nors statybų kompanija tokio tipo žmonėms norėtų įkurti atskirą kvartalą gyvenimui? Manau būtų gera verslo idėja ir visi būtų patenkinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (439)