Kaip rašo Rūta, išskirtinis vaizdas užfiksuotas sekmadienio vakarą, apie 20 val., Nidos paplūdimyje. „Briedė atvedė briedžiuką išsimaudyti“, - situaciją atpasakojo ji.

Dviejuose kadruose matyti skirtingi vaizdai: viename šeimyna susiglaudusi, įbridusi į vandenį, kitame ilgakojis briedžiukas jau nutolęs nuo motinos įdėmiai stebi poilsiautojus.

Skaitytoja nenurodė, kada briedė su briedžiuku paplūdimį paliko.

Briedžiai ne pirmą kartą stebina žmones – DELFI skaitytojai yra užfiksavę kaip jie atklysta į kapines ar net miesto centrą. Sostinėje kartą teko vykdyti šio gyvūno gelbėjimo operaciją, kai jis klaidžiojo miesto centre.

DELFI primena, kad gyvūnų globėjų teigimu, laukiniam gyvūnui geriausia yra laukinėje aplinkoje. Pavyzdžiui, jei gamtoje aptikote paukščio ar žvėries jauniklį, visų pirma neimkite jo į rankas. Bus naudingiau, jei būdami nuošaliau apie 10-15 minučių stebėsite, ar jaunikliai yra sveiki, ar nesužaloti, ar geba judėti. Jokiu būdu jų niekur neneškite ir nemaitinkite, nes jauniklių tėvai vėliau sugrįžę ir užuodę žmogaus kvapą, dažniausiai palieka tokius jauniklius likimo valiai ir taip pasmerkia juos žūčiai.

Užfiksavote išskirtinį vaizdą? Norite pasidalinti ypatinga nuotrauka? Siųskite ją el.paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)