Kaip DELFI redakcijai teigė vyras, beieškodamas šviestuvo su ventiliatoriumi, jis pamatė, kad tą pačią prekę galima įsigyti pigiau Anglijos „Amazon“ interneto svetainėje.

„Taigi šviestuvas ten kainuoja 89 svarus (apie 103 Eur – DELFI), o toks pat lietuviškame „Pigu.lt“ – 195 eurai (šiuo metu kaina atpigo iki 166 Eur – DELFI). Suprantu, kad kiekvienos parduotuvės kainos gali skirtis, bet ar toks skirtumas adekvatus? Koks tada antkainis uždėtas?“, – piktinosi vyras.

DELFI paprašė paaiškinti šį neatitikimą „Pigu.lt“ atstovų. Komentuoja rinkodaros direktorė Giedrė Vilkė.

„Lyginant prekių kainas, teisinga būtų lyginti kainas toje pačioje rinkoje. Jūsų skaitytojo klausimas mus verčia lyginti kainas prekių, kurios parduodamos nevienodos sąlygomis.

Kainų dinamika el. prekyboje yra labai didelė ir priklauso nuo daugybės veiksnių, pradedant nuolat kintančia pirkimo kaina is tiekėjų, konkurencine situacija, sezoniškumu, akcijomis ir pan. Dažnai nutinka, kad prekių kainos keičiasi per dieną net kelis kartus. Tačiau pagrindinis argumentas, kodėl skiriasi kaina, yra skirtingos rinkos.

Didžiausią įtaką kainai daro rinkos dydis. Jei lyginsime rinkas, kuriose veikia „Amazon.com“ ir „Pigu.lt“, dydžio skirtumas siekia net ne dešimtis, o šimtus kartų. Natūralu, kad didesnei rinkai tiekiamos prekės kaina konkurencingesnė. Paprastai tariant, kuo daugiau parduodi prekių, tuo mažesne kaina gali jas pirkti, tad ir parduoti galutiniam vartotojui. Natūralu, kad el. parduotuvė „Amazon.com“, siūlydama prekes daug didesnei rinkai, gali pasiūlyti geresnes kainas, kartais net labai ženkliai.

Būtina pastebėti, kad lygiai taip pat gali būti, kad mūsų parduotuvė, taikydama įvairias akcijas, tam tikru momentu pasiūlys žymiai geresnę kainą. Tačiau dažniau – daug greitesnį pristatymą su didesne atsiskaitymo būdų įvairove. Mes šią prekę pristatome nemokamai, o užsienio parduotuvė, tikėtina, papildomai taikys skaitytojui siuntimo mokestį“, – tikino ji.

DELFI skaitytojai, nuolaidų metas prasidėjo, todėl kviečiame jus fiksuoti kainų pokyčius ir pastebėjus neatitikimus, pasidalinti savo patirtimi su DELFI redakcija. Siųskite etikečių ir čekių nuotraukas el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kainos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)