Atvykus į avarijos vietą pastebėta, kad lengvasis automobilis „Renault Espace“ išlaužė tvorą ir sustojo atsitrenkęs į sode augusią obelį. Vairuotojas buvo sąmoningas, neprispaustas. Ugniagesiams - gelbėtojams laužtuvu atidarius dureles vairuotojui buvo padėta išlipti iš automobilio. Jis perduotas greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojams.

Kaip sakė eismo įvykio vietoje buvę liudininkai, vairuotojas iš pažiūros atrodė neblaivus ir netgi tvirtino automobilio nevairavęs. Į avarijos vietą susirinkę vietiniai gyventojai juokavo, kad vairuotojas nusprendė paobuoliauti ir iš medžio obuolius išpurtyti tiesiog savo automobiliu.

Į ligoninę vyrą išgabenę medikai atliko kraujo tyrimus ir patvirtino spėliones, kad 1959-aisiais gimęs panevėžietis gali būti neblaivus. Jo kraujyje rasta 0,75 promilės alkoholio. Tai prilygsta lengvam girtumui.

Automobilio vadavimo iš sodo operaciją stebėję aplinkiniai svarstė, kad „Renault Espace“ greitis neturėjo būti didelis, nes automobilis neatrodė labai sumaitotas. Taip pat nelūžo ir obelis. Kelias, kuriuo link Matininkų ir Stetiškių gatvių sankryžos važiavo vairuotojas – dengtas žvyru, o sankryžoje prasideda asfaltas, tačiau jokių stabdymo žymių nebuvo matyti. Įvykio aplinkybes aiškinasi policija.