Susidūriau su situacija, kai už paliktą automobilį per naktį vietoje 1 euro už parkavimą naktį teko susimokėti 28 eurus. Pasirodo, „Lidl“ aikštelėse, kurių parkingu rūpinasi „uniPark“, parkavimą nedarbo metu nuo 1 euro už naktį Kaune pabrangino iki 3 eurų už valandą (Vilniuje mačiau dar labiau pasikeitusias kainas, net iki 5 eurų už valandą).

Už automobilio palikimą naktį aikštelėje vyras sumokėjo brangiau nei tikėjosi

Iš vienos pusės tai – puikus laikas pasipinigauti, kai daugaibučių kiemuose ir taip yra labai didelė problema su parkavimu, o prekybos centrai įsikūrę kaip tik netoliese. Bet pikta ne tai. Pikta yra tai, kad vienintelė vieta, kur kainos iškabintos, yra prie parkavimo automatų (na, žinoma, ir internete „uniPark“ svetainėje skelbiama), o nei įvažiuojant į aikšteles, nei programėlėje lengvai nepastebėsi.

Atsidarius „uniPark“ programėlę matomas tik dieninis tarifas (kuris nepasikeitė), o skaitliukas, kuris rodo, kiek šiuo metu reikia mokėti už prastovėtą laiką, realų skaičių parodo tik kai paspaudi mygtuką sustabdyti. Iki tol rodo tik pirmą rezervuojamą sumą iš sąskaitos. Taip iš skaičiaus 3 staiga pasidarė 28, kurie kaipmat ir buvo nurašyti nuo sąskaitos.

Už automobilio palikimą naktį aikštelėje vyras sumokėjo brangiau nei tikėjosi

Jei būčiau matęs, jog man naktis kainuos taip prabangiai, tikrai nebūčiau palikęs automobilio. Arba būčiau nejungęs parkavimo, nes baudą už parkavimą nesusimokėjus yra 10 eurų (beveik 3 kartus mažesnė nei mokestis už parkavimą).

Paskambinus „uniPark“ bendruoju numeriu mergaitė pasakė, jog viskas čia gerai. Į klausimą, kada pasikeitė kainos (nes prieš pora savaičių vis dar buvo 1 euras už naktį) atsakyti negalėjo.

Manau, tema aktuali šalia prekybos centrų gyvenantiems žmonėms, nes iki šiol tai būdavo puiki vieta palikti automobilį už tai mokant adekvatų atlygį. Tikiu, kad šitaip pasimovė jau ne vienas vairuotojas, kainą už stovėjimą sužinojęs po fakto.

Už automobilio palikimą naktį aikštelėje vyras sumokėjo brangiau nei tikėjosi

***

„uniPark“ Rinkodaros vadovas Laurynas Globys teigė, kad buvo informuojama apie kainos pakeitimą.

„UAB „Stova“ (prekės ženklas – „uniPark“) administruojamose „Lidl“ prekybos tinklo automobilių stovėjimo aikštelėse pirmiausia siekia užtikrinti laisvų ir patogių parkavimo vietų prieinamumą prekybos centro klientams. Nakties metu visos aikštelės turi būti mažai užimtos arba beveik tuščios tam, jog galėtų būti saugiai ir netrukdomai atlikti eksploataciniai sezono darbai – sniego valymas, bendra teritorijos priežiūra ir kt. Atlikti šių darbų dienos metu nėra galimybės dėl automobilių srauto aikštelėse.

Apie pasikeitusią aikštelių kainodarą informavome viešomis, visiems vairuotojams prieinamomis ir matomomis, priemonėmis: apie kainas pranešama pačioje aikštelėje esančiuose informacijos stenduose, „uniPark“ programėlėje bei interneto svetainėje. Daugiau skundų dėl kainodaros pakitimų negavome, tačiau atsižvelgdami į šią situaciją, peržvelgsime papildomas galimybes, kaip galime informuoti klientus apie naktinio periodo kainodarą“, – teigė L. Globys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)