Su sese atvažiavome pasideginti, pasirinkome tolimesnę paplūdimio dalį, kad nebūtume pagrindiniame pliaže, kuriame buvo daugybė žmonių, atsigulėme šalia vandens, netoliese gulėjo dar kelios kompanijos, po kiek laiko atkeliavo ir motina su dviem mažametėmis dvynukėmis, apie 5 m. amžiaus. Ji pasirinko atokesnę vietą pavėsyje. Iškart nustebino už akių užkliuvęs vaizdas, kad mergytės pliuškenasi įbridusios iki kaklo, o motina nepakelia akių nuo telefono ir nemato, kas vyksta vandenyje.

Atsakomybės jausmas dėl svetimų mergyčių neleido ramiai poilsiauti, vis stebėjau jas ir baisėjausi motinos atsakomybės trūkumu. Visą vakarą ji ignoravo tai, kad mergaitės maudosi per giliai. Vakarop ji nutarė susirinkti daiktus ir važiuoti namo, priėjusi prie vandens pasiėmė vieną iš dvynių ir nusinešė šluostyt kojų, nugarą atsukusi į vandenyje likusią antrą dukrytę. Kol ji rengė pirmąją, aš negalėjau atitraukti akių nuo vienos vandenyje likusios mažametės, vandens lygis siekė kaklą...

Atsisukau žvilgtelėti į motiną, kuri vis dar buvo nusisukusi, o atsisukusi atgal mergytės vandenyje jau nemačiau, staiga ji porą kartų išniro ir vėl paniro, nepajutau, kaip atsidūriau vandenyje ir ją pagavau. Parnešiau ją į krantą mamai, dukrytė pradėjo verkti ir bandė pasakoti, kas nutiko, o motina nužvelgė mane ir dukrai teištarė „Mažiau kalbėk“, man nepasakiusi net elementaraus „Ačiū“.

Tuomet net negalėjau ištarti žodžio, patyriau šoką, taip ir nesupratau, ar ji suprato, kas ten įvyko ar iš pasimetimo sutriko, bet pasiėmusi vaikus greit išskubėjo. Norėčiau, kad tėvai, skaitantys šį pasakojimą, atkreiptų daugiau dėmesio į savo vaikus vandenyje, nepaleistų jų be priežiūros.

Rašoma ir garsiai kalbama apie pavojus, tiek istorijų apie kasmet atsitinkančias nelaimes... Niekas kitas jūsų ir vaikų neapsaugos geriau nei jūs patys, tad linkiu visiems tėvams daugiau atsakomybės, nes nieko nėra brangiau už gyvybę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo patirtimi? Rašykite žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: