Ir vis dėlto keisčiausias pasirinkimas yra mano sesers Gabijos. Ji turi gabumų tapyti, lankė fortepijono pamokas, vėliau bandė šokti ir dainuoti, paskui susidomėjo sportu. Lankydama lengvąją atletiką pasiekė gerų rezultatų. O vieną dieną šeimai pareiškė, kad bus karė.

- Gabija, kaip tu, būdama tokia trapi asmenybė, sieki tokios stiprios profesijos?

- Kai buvau maža mergaitė, buvau labai jautri, man patikdavo mergaitiški dalykai. Aštuntoje klasėje per kūno kultūros pamoką treneriai pasiūlė lankyti lengvosios atletikos būrelį, ten nusprendžiau pradėti bėgioti. Laikui bėgant susipažinau su panele, kuri domėjosi kariuomene, todėl susidomėjau ir aš. Sportuodama supratau, kad nesu trapi ir gležna. Todėl pagal savo charakterį pasirinkau kario profesiją, įstojau į Šaulių sąjungą.

- Naktį eidama pro veidrodį bijai, kad neišlįstų baubai, bet nebijai miške, toli nuo namų, tarp nenuspėjamų žvėrių?

- Kad veidrodis – dar nieko, bet kai išgirstu kokį garsą, sustingstu vietoje. O dar baisiau, kai mano sesuo naktį susapnavusi kažką kalba, mojuoja rankomis. Miške nebijau būti, nes mus mokė, kaip apsiginti nuo žvėrių.

- Tu kartais neklausai mamos, ar visada klausai vadų?

- O tu pabandyk vado neklausyti! Pirmosios pakopos metu mokėmės, kad negalima kalbėti valgykloje, tačiau vos nuėję į valgyklą keldavome šurmulį. Kadangi neklausėme vadų, po pietų gavome bausmę – bėgome penkis ratus stadione ką tik pavalgę.

- Ar negaila sutaupytų pinigų išleisti aprangai, kariuomenės atributams, kai galėtum nusipirkti naują papuošalą ar kvepalų?

- Uniformai tikrai pinigų negailiu, nes kai apsirengiu uniformą, jaučiuosi svarbi Lietuvos dalis, didžiuojuosi nešiodama Lietuvos vėliavą ant dešinės rankos. O kai užsidedu kuprinę su visa kariuomenės atributika, jaučiuosi taip, lyg galėčiau apginti Lietuvą, jei jai grėstų pavojus.

- Ar po pratybų ir žygių nesunku rasti daiktus, kai namuose nerandi kojinių?

- Pratybose ar žygiuose reikia būti organizuotai ir žinoti, kur viskas padėta. O namuose galiu atsipalaiduoti ir pabūti mamos dukra, kurią reikia užklostyti prieš miegą.

- Daug laiko skiri savo pašaukimui. Ar nepasiilgsti draugų, susibūrimų?

- Pasiilgstu... Bet žygiuose, pratybose sutinku naujų bičiulių, išgirstu smagių istorijų, įgyju nepakartojamos patirties, kuri mane praturtina.

- Ar būna akimirkų, dienų, kai suabejoji, ar tavo svajonė taps realybe?

- Link svajonės aš judu mažais žingsneliais. Nesakau, kad yra labai lengva. Abejonių dėl savo pasirinkimo neturiu ir stengsiuosi būti pareiginga, atsakinga karė. Juk žinai tą posakį…„Blogas karys yra tas, kuris nenori būti generolu“.

2016 m. DELFI ir Vilniaus Gabijos gimnazija skelbia Lietuvos mokyklų jaunųjų žurnalistų konkursą! Šis tekstas – 66 straipsnis konkursui.

Kviečiame jaunuosius mokyklų žurnalistus savo publicistinius tekstus, kurių apimtis siekia iki 400-500 žodžių, siųsti adresu gabijos.laikrastis@gmail.com. Konkursas vyks sausio 1-30 d. Jūsų atsiųsti tekstai bus publikuojami DELFI portalo rubrikoje DELFI Pilietis. Bus skiriamos dvi nominacijos – „Populiariausias jaunasis žurnalistas“ ir „Profesionaliausias jaunasis žurnalistas“. Prizus laimėtojams įsteigs portalas DELFI.