Dažnai matau straipsnius apie tai, kas dedasi kitose mokyklose, skaitant kyla įvairiausių minčių.

Esu viena iš gimnazijos mokinių, mokykloje praleidžiame beveik daugiau laiko nei namuose, atrodo, turėtų būti ten jauku, smagu. Taigi, pradėsiu nuo to, kad mūsiškėje mokykloje to tikrai nėra: administracija nesiklauso mokinių, mokykloje visada smirda nuo valgyklos, grįžę namo mokiniai smirda riebalais, kai kurie mokytojai taip pat dirba ir pavaduotojais, todėl nepakankamai skiria dėmesio mokiniams, kurie mokosi tą dalyką, nebūna pamokų, padaro laisvas, nors egzaminus išlaikyti turės visi.

Kaip žinote, ne taip seniai buvo Kovo 8-toji. Tai diena, kai visa Lietuva džiugino moteris. Žinoma, mūsų mokyklos teatro grupė sugalvojo akciją pradžiuginti moteris, pavaidinti, padovanoti joms atvirukų ir kartu nusifotografuoti. Visi atsikėlę ryte parašė auklėtojoms, kad nebus pamokose, auklėtojos padėkojo ir visas pamokas pateisino.

Prisijungus vakare į prie elektroninio dienyno, „n“ raidės vėl buvo nepateisintos, pasirodo, direktorius liepė to nedaryti. Taip ir liko tos pamokos nepateisintos. Nesuprantu, kodėl būtent taip elgiasi mūsų mokykla, neskatina ir nebando daryti, kad mokiniai su mielu noru eitu į ją, o po 12-tos klasės norėtų grįžti.

Buvo ir kitas atvejis – viena teatro trupė buvo suorganizavusi parodyti mokyklos pirmokams dramą, kalbėti apie savižudybes ir parodyti jiems, kad tai ne išeitis, žinoma, susitarė su mokyklos direktoriumi, jis sutiko. Likus dienai iki renginio, direktorius pranešė, kad mokinių, deja nebeišleis, neva daug pamokų praleistų bus. Tiesiog apmaudu žinoti, kad nors labai didelis skaičius žmonių žudosi, kai kažkas bando viską pakeisti, į tai tiesiog nusispjauti. Vaikai labai nusivylę.

Taip pat vienuoliktokai pastatė šimtadieniui spektaklį – kiekvienais metais tokie spektakliai parodomi atskirai abiturientams per jų šventę, po kelių dienų yra rodomi jaunesniems žmonėms. Žinoma. šiemet tai neįvyko, mokiniai liko nusivylę dar kartą.

Ką kalbėti apie pačią mokyklą? Tualetinio popieriaus ten beveik niekada nėra, mokykloje šalta, bet jei ateini storai apsivilkęs, nedėvi švarko, tave iškart baudžia. Nežinau, ar tik mūsų mokykloje tai vyksta, ar ir kituose rajonuose, tiesiog manau, kad baigę šią mokyklą, mokiniai net nenorės į ją grįžti ar išvis ją prisiminti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo patirtimi ar nuomone? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: