Ankstesniais metais renginiai „Mes vykome ginti Laisvės“ sutelkė Obelių bei Panemunėlio bendruomenes. Rokiškio rajono Kamajų Antano Strazdo gimnazijos bendruomenė aktyviai įsijungė į trečius metus fotomenininko Nerijaus Slesariūno ir Rokiškio krašto muziejaus organizuojamą Sausio 13-osios minėjimą. N. Slesariūnas, būdamas keturiolikmetis moksleivis, fotografavęs Sausio 13-osios įvykius prie televizijos bokšto bei parlamento, taip skatina dabartinį jaunimą prisiminti istoriją ir būti aktyviais krašto bendruomenės nariais.

Kamajų Antano Strazdo gimnazijoje rinkosi ne tik šios mokyklos mokiniai, bet ir įvykių liudininkai, bendruomenės nariai, kaimo gyventojai, kviesti svečiai. Atvyko buvęs Aukščiausios tarybos deputatas Kazimieras Uoka, prisiminimais dalijosi rokiškėnams 1991 m. sausio 13-ąją Vilniuje vadovavęs Vytautas Masiulis, gynybinio štabo Rokiškyje vadovas Leonas Jankauskas ir Kauno radijo stotį saugojęs Arvydas Uldinskas, eiles skaitė Antanas  Žilinskas, grojo ir dainavo Jurgio Kairio skautų draugovės nariai. Gimnazijoje veikė „tikras“ gynybinis štabas, sienas puošė N. Slesariūno, Rokiškio krašto muziejaus archyvinių rinkinių ir mokinių fotografijos, kurių tema - „Aš esu laisvas“.  Gimnazijos jaunimas bendravo su įvykių liudininkais, kartu kūrė autentišką to meto aplinką – statė barikadas, sutvirtino jas savo piešiniais, saugodamiesi sprogimo bangų, klijavo popierinėmis juostelėmis langus, uždegę laužą šildėsi arbata, kurią virė Rokiškio 9-osios šaulių kuoposnariai.

Rokiškio krašto muziejaus darbuotojai nuolat ieško buvusių laisvės gynėjų, renka jų prisiminimus. Per trejetą metų surado 67 sausio 13-osios dalyvius iš Obelių, Panemunėlio ir Kamajų apylinkių.

Muziejininkų nuomone, tokie renginiai labai prasmingi, nes leidžia atsigręžti į netolimą praeitį ir įvertinti nueitą Laisvės kelią. Rokiškio muziejininkai kartu su fotomenininku  N. Slesariūnu siekia, kad renginys taptų tradicija ir kasmet vyktų vis kitame Rokiškio rajono miestelyje.