„Gal galite pasidomėti, kodėl kompanija ieško biuro administratorės(-iaus) - apskaitininkės(-o) ir prašo atsiųsti nuotrauką! Manau, kad tai nenormalu! Gal jie ten grožio konkursą organizuoja?! Mane, kaip moterį, labai žemina toks atrankos metodas. Prašau pasidomėkite“, – piktinosi moteris.

DELFI kreipėsi dėl komentaro į personalo atrankos ir nuomos paslaugas teikiančios įmonės „Gi Group“ Vilniaus grupės vadovę Ugnę Remeikaitę. Jos nuomone, to darbo skelbime neturėtų būti prašoma, kadangi pažeidžiamas lygių galimybių principas, bet iš dalies galima suprasti darbdavį.

„Kadangi kalbama apie administratoriaus poziciją, darbdavys greičiausiai nori patikrinti asmens reprezantyvumą. Juk toks žmogus taps įmonės veidu ir pirmasis pasitiks svečius ir kurs įmonės įvaizdį.

Todėl yra normalus darbdavio lūkestis, kad jis būtų malonus, reprezentatyvus ir dar turėtų papildomų žinių. Kita vertus, grožis neturėtų būti pagrindinis kriterijus. Viskas priklauso nuo įmonės specifikos, bet klausti tokių duomenų nereikėtų. Ieškantis darbo žmogus pats turėtų norėti pridėti nuotrauką savo CV“, – aiškino specialistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)