Projekto esmė: pagerinti sveikatą bei savijautą išgeriant 10 stiklinių vandens kasdien

Projekto trukmė: vienas mėnuo (2013 m. vasaris)

Apie projektą: Ar dar yra tokių, kuriems „Dešimtukas“ asocijuojasi ne su straipsnių ciklais apie asmeninius finansus, laiko planavimą, renginių ar saviugdos knygų apžvalgomis? Prieš daugiau nei tris metus „Dešimtukas“ buvo keliskart vykdytas vieno mėnesio įpročių išsiugdymo projektas, kuriame kiekvieną savaitę išsamiai aprašydavau, kaip sekasi sportuoti ankstų rytą atostogaujant Lietuvos kurorte, kokios pagundos kyla apsisprendus valgyti tik sveiką maistą, kaip ištverti sekmadienius be kompiuterio, o tą laiką skirti bažnyčiai bei asmenybės tobulinimui.

Šiandien „Dešimtukas“ startuoja su nauju įpročių išsiugdymo projektu, kurio tikslas ne tik susikratyti 10 stiklinių vandens kasdien į gerklę, tačiau ir stebėti pokyčius, kurie įvyks laikui bėgant bei pasidalinti apie vandens kiekvienam iš mūsų teikiamą naudą. Kadangi šio „Dešimtuko“ tikslas tik vienas, tai viskas turėtų būti daug paprasčiau, nes koncentracija į 10 tikslų reikalaudavo titaniškų valios pastangų. Be to, skirtingai nei tada, atradau savyje ir pradedančio programuotojo pašaukimą, taigi fiksuoti stiklinių kiekį bus dabar gerokai paprasčiau.

Kodėl pasirinkau būtent tokį tikslą? Save pavadindamas reguliariai geriančiu vandenį suklysčiau panašiai tiek, kiek ir Minedas, save pavadindamas dainininku. Tyrinėdamas vandens poveikį, kuriuo jau nuo kito penktadienio pradėsiu dalintis su jumis, atradau, jog vanduo - pirminis vaistas nuo daugelio ligų ar negalavimų. Dar daugiau - jei jaučiate skausmą, negalavimus ar maudimą - labai didelė tikimybė, kad jūsų kūnas tiesiog šaukiasi vandens. Be to, jei kamuoja nuolatinis nuovargis - gali būti, jog išgeriate per mažai vandens.

Tad kur slypi tas vandens stebuklas? Koks jis? Pradėkime šį vandens žygį kartu ir jau po mėnesio, tikiuosi, galėsime pasidalinti pozityviomis asmeninėmis patirtimis. Mano tikslas ne tik išsiugdyti sveikatai naudingą įprotį, bet ir savo pavyzdžiu uždegti kitus rūpintis savo sveikata. Kas iš to gero laiko ar asmeninių finansų, apie kuriuos kalbėjau pastaruosius porą mėnesių valdymo, jei turi sveikatos sutrikimų bei jauties išsekęs. Tuomet tiek laikas, tiek pinigai įgauna kitokią prasmę.

Tad nieko nelaukę kulniuokime į virtuvę ir prisipylę pilnutėlę stiklinaitę vandens numalšinkime savo troškulį. Juk tai daug geriau, nei varvinti savo akis į monitorių!