Porelė sakė esanti iš Vokietijos. Papasakojo, kad kelionės metu iš Latvijos į Lietuvą juos apvogė. Pavogė visus dokumentus (pasus, banko korteles, grynuosius pinigus) ir jie bando susisiekti su policija, kitomis įstaigomis, bet niekas jiems negali padėti, visi bando juos nukreipti kažkur kitur. Jie teigė esantys beviltiškoje situacijoje ir nežinantys, ką daryti, kur eiti, kur dar kreiptis.

Sutikę mane jie pasiteiravo, ką jiems daryti, gal aš galiu padėti? Nes jie nemoka lietuvių kalbos, o anglų kalba su jais niekas nenori bendrauti. O galutinis tikslas – sugrįžti namo, į Berlyną.

Būdama empatiška ir galvodama, kaip būtų baisu, jei taip nutiktų man, nusprendžiau padėti šiai jaunai, gražiai porai. Pasiteiravau, kaip aš galiu padėti?

Pasakė, kad jiems reikia atsidurti Marijampolėje, nes ten viešbutyje turi išsinuomoję iš anksto tris nakvynes, o paskui kažkaip per Lenkiją keliaus namo, į Vokietiją... Į Marijampolę jie keliaus su persėdimu Kaune.

Informavau juos, kad traukinys iš Radviliškio į Kauną tikrai nevažiuos ir palydėjau juos į autobusų stotį. Kol ėjome į stotį, kalbėjome apie keliones, apie Lietuvą... Galvojau, nupirksiu jiems bilietus iki Marijampolės, juk juos ištiko didelė bėda. Tačiau jie sugalvojo, kad jų artimieji perves į mano sąskaitą pinigų ir aš jiems juos išgryninsiu. Taip jiems bus lengviau kelionėje.

Aš jiems paskolinu pinigų ir nuperku bilietus į Kauną, paaiškinu, kaip nuvykti į Marijampolę. Apsikeičiame kontaktais ir atsisveikiname.

Tačiau tik vėliau sužinojusi mano nuotykį močiutė, papasakojo man, kad tokią pačią situaciją yra perskaičiusi laikraštyje, kad du jauni žmonės, keliaudami po mažus miestelius, apgaudinėja žmones.

Supratau, kad ir aš papuoliau į jų apgalvotą spektaklį. Parašiau Manfredui (toks vaikino vardas) į mesendžerį, kad supratau, kas jie per žmonės. Vaikinas nieko neatrašė ir staiga panaikino feisbuko profilį, kurį man nurodė. Ištrindamas profilį jis galvojo, kad jo nebesurasiu.

Tačiau jie neapgalvojo, kad aš būsiu panaršiusi ir suradusi daugiau duomenų apie juos. Nuotraukos, kontaktai (draugų ir artimųjų). Su draugų pagalba paruošiu ir aš jiems spektakliuką. Tikiuosi, kad vieną dieną jie galės gyventi ramiai, be melo ir apgavysčių.
Aš už taiką, ir ramybę ir draugystę pasaulyje!

Būkite atsargūs, neapsigaukite. Jei kas sutiks tokią porą – nepasitikėkite jais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)