„Birutės parkas – viena mano mėgstamiausių Palangos vietų. Ja didžiuojuosi nuo vaikystės, o progai pasitaikius, mielai atsivežu ir draugus iš užsienio“, – pasakojo DELFI skaitytojas.

Vis dėlto, praėjusį savaitgalį į pajūrį nuvykęs vyras nemaloniai nustebo – jo pasipiktinimą sukėlė parke atsiradusios tvoros. Iš tolo matomos konstrukcijos parką saugojo nuo smalsių lankytojų, kurie galėjo sumanyti be bilieto apsilankyti cirko festivalyje ar vabalų ir dinozaurų ekspozicijoje.

Įdomu tai, kad saugantis nuo nekviestų lankytojų, tvora buvo nutiesta net į vandenį, kitur mirguliavo skirtingomis spalvomis.

„Suprantu – tvoros reikia, bet ar tikrai nuo mamų ir vaikų reikia saugotis kaip nuo zombių tokiais „siaubūnais“, – stebėjosi jis. – Jau nekalbu apie estetinį vaizdą – bet kaip pastatyta tvora atrodo tikrai ne kaip.“

Palangoje lankęsis vilnietis pabrėžė, kad šios tvoros matomos vos įėjus į parką, o kol taip yra, draugams rodyti šios vietos tikrai nenorėtų.

DELFI kreipėsi į Palangos savivaldybę pasiteirauti, kodėl mokamas zonas nuspręsta būtent tokiu būdu atriboti nuo parko. Pasak Palangos botanikos parko direktoriaus Valdo Pakuso, mokamos teritorijos aptvertos tik ribotą laiką – vis dėlto, po DELFI skaitytojo pasipiktino tvora, skirta apsaugoti nuo nekviestų lankytojų net vandenyje, bus patraukta.

„Dėkojame, lankytojams už jų pastabumą, pilietišką požiūrį ir išsakytą nuomonę. Norime atkreipti dėmesį, jog paskutinį liepos savaitgalį Palangos Birutės parke buvo atitvertos dvi teritorijos, kadangi šiose parko erdvėse vyko tarptautinis cirko festivalis „Stebuklų šalis“ bei buvo įrengta Vabalų ir dinozaurų ekspozicija. Pažymėtina, kad minėtas cirko festivalis vyko dvi dienas, ir teritorija buvo aptverta tik tam laikotarpiui. Šiuo metu buvusioje cirko festivalio teritorijoje tvorų nėra. Dėl tvoros, kuria yra aptverta vabalų ekspozicija, ekspozicijos organizatoriai yra informuoti ir įpareigoti ją patraukti nuo vandens, – nurodė V. Pakusas. – Atkreiptinas dėmesys, jog ši ekspozicija taip pat yra laikina. Tiek Vabalų ir dinozaurų ekspozicija, tiek cirko festivalis yra renginiai, skirti vietos gyventojams ir Palangos svečiams, kuriais siekiama plėsti šeimoms su vaikais skirtų pramogų pasirinkimą. Sulaukėme daugelio lankytojų teigiamų atsiliepimų apie minėtus renginius.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)