Labai efektingai atrodydavo, kai „dėdavau“ (ūgis – 1,78cm.). Bet šis triukas labai pavojingas: nesėkmingai atsispyrus, labai didelė tikimybė, kad iš didelio aukščio gali nusileisti ant galvos ar sprando, kas kelis kartus ir buvo nutikę.

Žaidžiau krepšinį trisdešimt metų, žaidžiau beveik visuose Lietuvos miestuose ir rajonuose, bet kad kas nors darytų tokį triuką, apie kurį pasakojau, matyti neteko. Gal šis triukas man padėjo vėliau ir normaliai be niekieno pagalbos įdėti į krepšį.

Mano ūgio ir žinant, kad lankai nespyruokliuodavo, neatsilenkdavo, tai padaryti būdavo labai nelengva. Reikėdavo pašokti apie 1,05 cm nuo žemės.Tais laikais tokio ūgio retai kam pavykdavo „įdėti“.

Nesvarbu, ar rytą bei vakarą tebeleidžiate kiemo krepšinio aikštelėje, ar šis užsiėmimas gyvas tik vaikystės prisiminimuose, taip pat pasidalinkite savo komandos nuotykiais!

Galbūt turite bene namais tapusios aikštelės nuotraukų, ar galite papasakoti, kaip ją įsirengėte patys, krepšį pakabinęs tiesiog ant medžio ar garažo durų? Turėjote ypatingą, visus triuškinusią kiemo komandą? Pasidalinkite!

Jūsų pasakojimų ar nuotraukų lauksime iki rugpjūčio 20 d. Įdomiausią ar originaliausią medžiagą atsiuntusiems skaitytojams įteiksime ypatingą dovaną – iš viso padovanosime 10 kvietimų (po kvietimą dviems penkiems laimėtojams) į Vilniuje ir Kaune vyksiančias draugiškas rungtynes tarp Lietuvos rinktinės ir užsienio komandų!

Jūsų laiškų lauksime el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mano kiemo krepšinis“. Siuntėjų prašome nurodyti kontaktus: gyvenamosios vietos adresą bei telefoną. Su laimėtojais organizatoriais susisieks asmeniškai.