Nors gegužės 3-ios popietę lijo lietus, į Varėnos kultūros centro Valkininkų filialą rinkosi besišypsančios mamos. Čia jų laukė vaikučių sveikinimo renginys „Tu man vienintelė pasaulyje esi“.

Vos įžengusius pro duris svečius pasitiko Valkininkų vidurinės mokyklos moksleivių darbų paroda. O darbų būta daug ir įvairių (lankstinių iš popieriaus, medžio drožinių, siuvinėtų, pieštų darbų, robotų...). Parodos organizatoriai mokytojai R. Skamarakienė ir A. Bendaravičius.
Įeinančias į salę mamytes ir močiutes su sveikinimo atvirutėmis (taip pat pačių vaikų gamintomis) ir gražiomis mintimis, kažkada pasakytomis garsių žmonių, apie mamą, pasitiko dvi žavios moksleivės.

Visiems susirinkus į paslaptingai viliojančią salę, prasidėjo renginys. O jis buvo labai įdomus. Susirinkusiems daugybę nuostabių dainų dovanojo Valkininkų vidurinės mokyklos moksleiviai, vadovaujami muzikos mokytojos Angelės Batulevičienės, Varėnos kultūros centro Valkininkų filialo dramos būrelio kolektyvas vadovaujamas Daivos Šleinienės ir Jolantos Molienės pristatė A.Gudelio pjesę „Žvaigždės vaikas“ sukurtą pagal to paties pavadinimo O.Vaildo pasaką.

Po laikinai einančios seniūnės pareigas K. Žundienės ir parapijos kunigo B. Krakevičiaus sveikinimų, Valkininkų filialo direktorė Jolanta Molienė, įteikdama prisiminimo ir saldžias dovanas, padėkojo visiems saviveiklininkams ir jų vadovams. Tuomet savo koncertinę programą pristatė Vilniaus Barboros Radvilaitės pagrindinės mokyklos muzikos grupė „Baltas vėjas“ vadovai mokytojai Tomas Bartkus ir Raimund Kovalkov.

Lietinga popietė praskriejo labai greitai ir mamos su palaimingomis šypsenomis, lydimos savo atžalų, iškeliavo namo.

Naujųjų Valkininkų kaime išaušus saulėtam gegužės 5-osios rytui skambėjo vaikų juokas, mirguliavo gėlių žiedai – vaikai sveikino visas sutiktas mamytes, močiutes su Motinos diena. Nebuvo pamirštos ir dirbančios mamos: vaikai aplankė pardavėjas, traukinių stoties darbuotojas, neaplenkė ir sanatorijoje besigydančių močiučių.

Vidurdienį visas kaimo mamytes ir močiutes vaikai kvietė į jų dienai paminėti skirtą popietę. Visos atėjusios buvo pakviestos įsikurti ant pievelėje patiestų pledų ir pavaišintos arbata. Kai jau visos mamos, močiutės įsikūrė, vaikai pradėjo koncertą – sveikinimą. Koncertuojantieji įsikūnijo į vaikų darželio auklėtinius ir savo mini vaidinimais skubėjo sveikinti mamų. Žiūrovams (tarp visų mamyčių ir močiučių buvo ir keletas tėvelių, senelių, brolių) buvo padovanota daug šokių ir dainų. Gražias savo kūrybos eiles apie mamą perskaitė Naujuosiuose Valkininkuose gyvenanti močiutė Bronytė.

Susirinkusieji galėjo ne tik stebėti koncertą: vaikai pakvietė mamytes ir močiutes nupiešti „tai, ką jaučia, mato čia ir dabar“. Mamoms baigus piešti, čia pat buvo surengta piešinių paroda. Taip pat buvo sušoktas bendras mamyčių, močiučių ir dukryčių bei anūkių šokis. Po bendro pasišokimo vaikai apdovanojo mamas savo jau prieš savaitę pagamintomis dovanomis.

Koncertui pasibaigus visi susirinkusieji dar pasivaišino arbata, sausainiais, saldainiais, bananais ir šviečiant šiltai pavasario saulei skirstėsi namo.

Vaikai dėkoja mielai pardavėjai už staigmeną – didžiulę kekę bananų ir dėžę saldainių, kitai pardavėjai - už saldainių maišelį, A. Valeišai - už šokoladus, o labiausiai - mamoms ir močiutėms, kad atėjo į jų paruoštą koncertą.

P.S. straipsnio autorė dėkoja vaikams už nuostabius rankų darbo atvirukus ir dovaną - staigmeną. Ačiū, kad esate, dalyvaujate, kuriate, šokate, dainuojate, vaidinate!

Varėnos kultūros centro Valkininkų filialo Meno vadovė Sigita Švedė