Vienas iš renginio organizatorių, LKKA studentų atstovybės prezidentas Žilvinas Stankevičius, spaudai tikino: „Šiais metais nuspėti, kuri dalyvė taps laimėtoja mums buvo iš ties sunku. Visos merginos ruošėsi labai nuoširdžiai ir daug repetavo“.

Renginio atidarymo metu merginos sušoko energingą šokį ir tuo pačiu pristatė save. Atlikdamos pirmąją užduotį, dalyvės žiūrovams suteikė galimybę pabuvoti penkiose gražiausiose pasakose. Turizmo ir sporto vadybą studijuojanti Santa Pužaitė šioje užduotyje šmaikščiai pristatė pasaką „Raudonkepuraitė“.

Jos konkurentė Ani Vardanian visus įtraukė į pasaką apie Snieguolę. Ieva Piežaitė pavirto į smalsią, nenustykstančią vietoje Alisą, kuri didžiulio sūkurio metu buvo nunešta į stebuklų šalį. Ilona Januliavičiūtė save pristatė Pokahontos vaidmenyje. Penktoji dalyvė Jolita Maurutytė visiems priminė gražiosios Pelenės istoriją.

Antroji užduotis – „Mano talentas“. Čia merginų orginalumo iš ties netrūko. Jolita parodė moteriškuosius sugebėjimus virtuvėje ir komisiją bei visus žiūrovus vaišino savo pagamintais kepiniais. Patriotiškoji krepšinio sirgalė Ieva pademonstravo savo talentą – triukus su krepšinio kamuoliu. Ilona ir Santa atskleidė savo aistras šokiui, o egzotiškoji armėnė Ani Vardanian visus sužavėjo savo tautiniu šokiu, kuris pavergė publiką ir komisijos narius.

Po kiekvienos užduoties merginų pasirodymus vertino ir komentavo garbinga komisija, kurią sudarė LKKA sporto edukologijos fakulteto dekanas Arūnas Emilijanovas, Šokio korifėjas Olegas Batutis, buvęs LKKA SA prezidentas Sigitas Sidaravičius bei praėjusiais metais LKKA šauniausia studente tapusi Monika Giedraitytė.

Po dviejų užduočių komisijos sprendimu i finalą pateko trys merginos – Ani Vardanian, Ilona Janulevičiūtė ir Santa Pužaitė.

Trečioje užduotyje finalistės turėjo pagaminti bei trumpai pristatyti savo sugalvotus kokteilius. Juos ragavo ir vertino komisijos nariai. Nors visi kokteiliai sulaukė komisijos komplimentų, bet įdomiausiu buvo pripažintas Ani pateiktas gėrimas – „Žaliai geltona svajonė“.

Susumavus visus balus, LKKA Šauniausios studentės titulą pelnė Ani Vardanian. Ji taip pat buvo nominuota ir „Miss publika“. Santai Pužaitei atiteko „Vice Miss“ bei „Miss Foto“ titulai. Trečioje vietoje liko Ilona Januliavičiūtė, o penktąją ir ketvirtąją vietas pasidalino Ieva Piežaitė bei Jolita Maurutytė.

Dalyvėmis rūpinosi ir prizus įsteigė renginio rėmėjai: „Dar PRO photography“, „Femina Bona“, „Metalic gym“, „Trollbeads“, „Eurokos“, „Mezon“. Informaciniai remėjai radijo stotis „Kelyje“ ir studentų laikraštis „SAVAS“.