Teko skaityti straipsnius apie ligoninių maistą, tad nutariau bent jau ką turiu tą atsiųsti. Kalbant apie virtuvę, tai galiu pastebėti šiuos dalykus (nesu dažnas svečias ligoninėse, labai seniai esu gulėjęs).

Ne į sanatoriją atvažiavau ir ne į restoraną valgyti. Maistas, kaip ir kitose ligoninėse, bet pateiktas estetiškai, „išspaudžiant“ maksimumą iš turimų ir galimų ingredientų. Man būnant ligoninėje keturias dienas net du kartus valgiau žuvį (menkė). Tai nufotografavau. Patiekalas – nieko įmantraus, žuvis ir padažas (gal per gerai nuotraukose atrodo, tiesiog kažkokio nekaloringo jogurto ar minimalaus riebumo grietinės padažas su simbolinėmis žolelėmis).

Kitą dieną buvo makaronai su faršu ir šiek tiek virtų daržovių. Pietums, kaip matote, vieną dieną davė konservuotų vaisių su grietinėle. Kitomis dienomis duodavo atskirame indelyje braškių uogienės, bei ananasų uogienės (iš tikrųjų, nelabai supratau su kuo ją valgyti, pavyzdžiui, menkę ir braškių uogienę atskirai, manau, kad čia kaip desertas).

Pusryčiams – košės, manų, avižų, taip pat virtas kiaušinis kiekvieną rytą ir dvi riekės duonos su kumpio ir sūrio juostele. Užsitepti – margarinas (kas nustebino, kodėl ne sviestas). Tarp pusryčių ir pietų kavos pertraukėlė – pagamina vietoje sumuštinių su įvariais priedais. Nieko įmantraus, bet tiesiog sumuštiniai su trupučiu daržovių. Gėrimų pasiūla itin didelė. Pienas pridedamas prie kiekvieno valgio. Sulčių: nuo apelsinų, mango, kavos, mineralinio (gazuoto, negazuoto) iki bealkoholinio alaus. Tiesa, stiklines nedideles, gal 70 g, bet esant poreikiui galima pakartoti.

Ir štai tos trys dienos prabėga, mane išrašo, keli šimtai kilometrų iki oro uosto ir aš jau Lietuvoje, tiesiu taikymu į lietuvišką ligoninę. Va čia tas kontrastas ir pasimatė....