Pirmasis kėlinys

Lietuviai žaidimą pradėjo tokiu startiniu penketu: Žydrūnas Jurgutis, Gediminas Žalalis, Lukas Grabauskas, Edvinas Šeškus ir Norbertas Giga.

Pirmąjį ginčo kamuolį atkovoję egiptiečiai neišnaudojo savo galimybės ir Edvinas Šeškus jį perėmė, bet gaila, mūsų šalies rinktinei nepavyko pelnyti taškų. Likus 5,58 minutėms, Lietuvos jauniai turėjo penkių taškų deficitą – 4:9. Pijaus Mykolaičio ir Ernesto Serkevičiaus „alley opp‘as“ sumažino deficitą iki dviejų taškų 12:14, kurį tuoj pat P.Mykolaitis panaikino ir išlygino rezultatą 14:14. Po pirmojo kėlinio rezultatu 14:18 pirmavo Egipto rinktinė.

Antrasis kėlinys

Nors šį kėlinį Lietuvos jauniai ir pradėjo energingiau, bet per didelį norą pridarė keletą kvailų ir nedovanotinų klaidų: prarastas, nepagautas ar perimtas kamuolys... Tuo pasinaudodami egiptiečiai, be didesnių problemų pelnydavo taškus. Kėliniui įpusėjus, priešininkai susikrovė jau dvylikos taškų pranašumą – 20:32. Sėkmingai sužaidę Pauliaus Juodžio auklėtiniai likusią kėlinio atkarpą, sumažino priešininkų persvarą iki keturių taškų 33:37.

Trečiasis kėlinys

Kėlinį pradėjome taikliais E.Serkevičiaus dviem taškais. Keli prarasti kamuoliai ir pataikytas Egipto rinktinės tolimas metimas leido priešininkams šiek tiek atitrūkti, tačiau neilgam. Sužaidus nepilnas keturias minutes, lietuviai atsilikinėjo tik vienu tašku 41:42. Po G.Žalalio ir E.Serkevičiaus sėkmingo „pikenrolo“, Lietuvos rinktinė persvėrė rezultatą savo naudai 43:42.

Mūsų šalies krepšininkai surengė efektingą spurtą ir išsiveržė į priekį septyniais taškais 52:45, likus žaisti 1,58 minutėms. Paskutinę sekundę Lukas Motiejūnas pataikęs taiklų tolimą metimą padidino priešininkų deficitą dar trim taškais 55:50.

Ketvirtasis kėlinys

Aktyviai pradėjusi šį kėlinį Lietuvos rinktinė pelnydavo taškus ir vis didino savo komandos persvarą. Sužaidus nepilnas keturias minutes, Lietuvos rinktinė pirmavo jau aštuoniais taškais 63:55. Tačiau P.Juodžio auklėtiniai šio pranašumo neišlaikė ir likus žaisti kiek daugiau nei trims minutėms, Egipto rinktinė atsilikinėjo tik keturiais taškais 65:61.

Po kelių padarytų klaidų, lietuviai turėjo tik vieno taško persvarą 66:65 (likus žaisti 2,35 minutėms). G.Žalalio du taškai su pražanga leido Lietuvos jauniams atitrūkti keturiais taškais 69:65. Tačiau, Egipto rinktinė į šią rezultatyvią ataką atsakė ir taikiu metimu iš po krepšio. Deivido Kumelio reidas į baudos aikštelę ir du taškai sugrąžino keturių taškų persvarą 71:67.

Paskutinėmis minutėmis Egipto rinktinė bandė gelbėtis baudomis, tačiau toks sprendimas nepasitvirtino. Likus kiek mažiau nei šešioms sekundėms, rezultatas buvo 73:69, tačiau pataikytas priešininkų tolimas metimas deficitą sumažino trimis taškais ir finalinė kėlinio sirena skelbė Lietuvos jaunių rinktinės pergalę 73:72.

Naudingiausieji žaidėjai:

Lietuva: Edvinas Šeškus 18, Ernestas Serkevičius ir Gediminas Žalalis po 12.

Egiptas: Aly Walid 19, Amin Ehab 15, Sayed Soliman 10.

Šeštadienį Lietuvos jaunių rinktinė susitiks su bendraamžiams iš Prancūzijos ir kovos dėl 9 vietos.