2014 metų dainų šventėje pirmą kartą vyks ir Teatro diena. Visų šalies regionų mėgėjų teatrai Lietuvos dainų šventei pasirodymus ruošia pagal K. Donelaičio poemą „Metai“. Vaikų ir jaunimo teatrai programoje „Mūsų metai“ pristatys nenutrūkstamą gyvenimo ir gamtos ciklą – metų laikus: pavasarį, vasarą, rudenį, žiemą.

Lapkričio 23 d. Kretingoje vykusioje vaikų ir jaunimo teatrų apžiūroje dalyvavo bei sėkmingai pasirodė Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Saula“ vaikų grupė (Teatro režisieriai Sigita ir Romas Matuliai). Plungiškiai dainų šventei paruošė teatrinį žaidimą „Metų laikų ratas“ Pasirodymu sužavėta komisija pakvietė Plungės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatrą „Saula“ pakvietė ne tik dalyvauti šventės vaikų ir jaunimo dalyje, bet ir pradėti pagrindinį vakaro teatrų pasirodymą

Gruodžio 1-ąją dieną Plungės kultūros centre vyko Plungės rajono folkloro kolektyvų apžiūra. Tarp dalyvavusių apžiūroje buvo ir Plungės kultūros centro folkloro ansamblis „Gondinga“ (Vadovė Dalia Stasikėlienė). Kolektyvas tą dieną pristatė teatralizuotą, autentiškais pasakojimais ir papročiais paremtas Žemaitiškas krikštynas. Išskirtinis pasirodymas neliko nepastebėtas ne tik susirinkusių žiūrovų bet ir atvykusios kompetentingos komisijos.

Kaip ir buvo galima iš anksto tikėtis Plungės kultūros centro folkloro ansamblis „Gondinga“ vasarą taip pat dalyvaus išskirtinėje 2014 metų Lietuvos dainų šventėje „Čia mano namai“.

Pirmosios atrankos liudija, kad ne tik Plungė, bet ir visa šalis didžiuojasi mūsų kolektyvais ir jie sėkmingai atstovaus mūsų miestą svarbiausiame Valstybės renginyje – Dainų šventėje!