DELFI skaitytojas Audrius sakė taip pat auginantis habanero pipirus. Tiesa, kiek tokius nei N. Mačiulis. „Habanero ir aš auginu. Tik raudonus, truputį aštresnius, - rašė jis. - Brolis augina Trinidad Moruga Scorpion - tai patys aštriausi šiuo metu pasaulyje, turintys iki 2 000 000 aštrumo vienetų. Habanero turi 100,000–350,000 vienetų“.
Namuose užaugintų pipirų nuotraukomis pasidalijo ir DELFI skaitytoja Olga:
DELFI skaitytoja Eglė atsiuntė Jaloro pipirų nuotaruką. „Tai tikrai verta dėmesio veislė - savo derlingumu ir skoniu ji lenkia daug veislių“, - rašė ji:

Grynas.lt yra rašęs, kad kuo aitriosios paprikos aštresnės, tuo sveikesnės, nes jose daugiau vitaminų. Aštrumo suteikia paprikose esantis kapsaicinas. Ši medžiaga ir nudažo vaisius bei daržoves raudona spalva.

Kapsaicinas padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, praplečia kraujagysles, todėl gerėja kraujotaka ir sumažėja kraujospūdis. Jis taip pat veikia kaip antibakterinė dezinfekuojanti medžiaga, gydo kai kurias skrandžio ir dvylikapirštės žarnos ligas.

Aitriosios paprikos yra vienintelė daržovė, kurioje gausu vitamino P, palaikančio kraujagyslių tonusą. Teigiama, jog šviežių ankštinių šeimos ankštyse yra tris keturis kartus daugiau vitamino C nei tokio pat svorio citrusiniuose vaisiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)