Dalijamės skaitytojo komentaru ir kviečiame papasakoti apie savo keliones – ar iš tiesų šauniai atrodantys pasiūlymai gali ir nuvilti?

Ko jūs čia raunat ant Lietuvos pajūrio? Buvau ir toj Turkijoj, ir Egipte, ir Koso saloj. Išskyrus Koso salą, visur „ilsėjomės“ su „viskas įskaičiuota“. Ir ką? Viešbutis – 4 žvaigždučių, pusryčiai – patys paprasčiausi, pietūs – irgi, vakarienė – eilinė.

Pabandėm vieną vakarą nueiti į miesto restoraną (eilinį) ir sumokėjom apie 60 eurų. Va jums ir „viskas įskaičiuota“. Šiuo atveju gauni viską pigiausią. Va, kai paimsi kelionę už 2000 eurų, tada ir maitinimą gausi į apartamentus, ir restorane turėsi staliuką, o ne švedišką stalą.

Koso saloje tik gyvenome viešbutyje, o nuomojome automobilį ir kasdien pietavom ir vakarieniavom vis kitoje vietoje. Va čia ir buvo poilsis, o kainų atžvilgiu išleidom apie 200 eurų daugiau.

Kalbant apie Lietuvos pajūrį, kas jus verčia eiti į restoranus? Aišku, pasirinkimo nėra jokio. Visur kainos tos pačios. Yra tik 3 variantai. Rėkiam, kad brangu – kebabinės, kur susigadinsim skrandžius, ir gamintis patiems – rėkiam, kad (…) kokios čia atostogos prie puodų. Ir vis brangu ir brangu. Na, o mums viskas pigu, nes važiuojam su savo kemperiu ir kaip kvailiai patys stovim prie viryklės. Ir tik durniai kaip mes pailsim (išsiverčiam) 4 nakvynes už 100 eurų. Na, jei į Kuršių neriją, tai plius keltas ir ekologinis (mokestis). Bet dėl kelto ir ekologinio mokesčio mums pigiau dar kartą „suvažinėti“ į Šventąją. Gero visiems poilsio už 1000 eurų Palangoj., arba už 300 eurų Turkijoj, neišlipant iš varlinyko.

Kviečiame jus papasakoti apie savo atostogų kuriozus el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kuriozas“! Pasidalykite patirtimi – ko vengti kitiems keliautojams, kaip sutaupyti, išvengti bėdų? Mainais už jūsų pasakojimą vienam istoriją papasakojusiam ir kontaktus nurodžiusiam žmogui padovanosime dvi knygas, kurios puikiai pravers kitų atostogų metu! Jūsų pasakojimų laukiame iki birželio 8 d.!