Ta pati diena, vakaras, 16.30 val. Tas pats A13 kelias - visi vėl lekia iš darbo, vėl spūstys - dabar visi iš miesto.Vėl tas pats, tik mažiau kavos, šypsenų... Daugiau skubėjimo - leidžiamės nuo „Caning Town fly over“ viaduko, kažkas priekyje migruoja iš juostos į juostą ir atgal, taip sudarydamas dar didesnes spūstis... Velkamės vėžlio greičiu, nebetoli Bektonas, pagrįstai vadinamas tankiausiai lietuvių apgyvendintu rajonu Londone.

Atbukęs žvilgsnis užkliūva už Bektono kalno, iškilusio visai šalia A13 kelio, tiksliau kalno viršūnėje stūksančių kažkokių keistų stulpų. Šie spalvoti, kažkur matytos spalvos. Ei, palaukite... Čia gi Lietuvos vėliavos spalvos - kuo arčiau, tuo ryškiau. Aha, skaičiuojame - 1,2,3...14 Lietuvos vėliavų, tvarkingai išsirikiavusių vorele kalno viršūnėje... Kažkoks keistas jausmas, žinomas turbūt ne tik emigrantams, išvydusiems kitoje valstybėje tiek Lietuvos vėliavų. Smagu, greitai dingsta dienos nuovargis, nuotaika pakili.

Tas vaizdas kartojasi diena iš dienos, kokią savaitę, gal dvi, bet vieną dieną kažkas ne taip - kalno viršūnėje kažkas pasikeitė. Stop, kažkas perdažė stulpus. Visus 14 – baltame fone raudoni kryžiai. Kieno tai darbas, kas per kryžiai? Palaukite, tai Anglijos vėliava. Kova prasideda!

Vėl praėjo pora savaičių ir vėl vaizdas keičiasi... Vėl ir vėl... Įdomu. Ir pagaliau, nuo 2013 metų rudens jau keletą mėnesių vaizdas nesikeičia... Mes nugalėjome - Lietuvos valstybes vėliavos išdidžiai puošia pilką kasdienybę.

Lietuviai emigrantai nugalėjo, Bektonas - lietuvių sostinė Londone! Valiooooo! Sveikiname visus vasario 16-os proga,visiems sėkmės visur ir visada. Už Lietuva, vyrai!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prieš 14 metų mokyklą baigusi DELFI skaitytoja sakė pamėginusi suskaičiuoti, kiek gi bendraklasių išvyko iš Lietuvos – pasirodo, šis skaičius siekia net 40 proc.

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo patirtimi: kiek gi žmonių, su kuriais kartu mėginote įsitvirtinti gimtojoje šalyje, ją paliko? Papasakokite, kokios priežastys lėmė, kad bendraamžiams teko išvykti – o gal jie ketina grįžti? Kas paskatino jus nesekti (ar sekti) jų pėdomis? Laukiame Jūsų istorijų el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Emigracija“.

Konkursas vyks iki vasario 25 d. Dviejų įdomiausių pasakojimų autoriais laimės po du bilietus penktadienį, kovo 28 d. apsilankyti Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre, spektaklyje „Mūsų klasė“.

Taip pat savo nuomone galite pasidalinti žemiau: