Pagyros Vilijai: geriausias Lietuvos pasirodymas per visą istoriją

Tarp DELFI skaitytojų – daug tokių, kurie buvo itin patenkinti Vilijos pasirodymu ir nesuprato, už ką balsavo europiečiai, net vadino jos pasirodymą „Eurovizijoje“ geriausiu visos Lietuvos istorijoje.

„Pats geriausias Lietuvos pasirodymas per visą „Eurovizijos“ istoriją. Likau labai nusivylęs, kai supratau, kad dauguma europiečių labiau linkę balsuoti ne už tikrai gera šou, kuris priverčia atsistoti nuo savo sofos (...). Kad Vilija nepateko į finalą tik parodo, jog tam tikrais momentais europiečių mentalitetas ir supratimas, kas yra kas, yra žemesnio lygio nei Lietuvos. Gal taip net geriau, būkime pirmi, kad ir nepripažinti“, - rašė skaitytoja.

Vilija pasirodė puikiai. Na ką, mažiau „klišių“, ko visi nesąmoningai laukia, mažiau efektų, kurie brangūs. Tai ir nusprendė rezultatą. Pasirodymas tiesiog idealus, pagal galimybes. Galim didžiuotis Vilija. Gyvenu Olandijoje, žiūrėjau jų programą su komentarais. Niekam komentatorius nepasakė, kad labai gera dainininke, tik Vilijai. Žinoma, komplimentai kitiems, už gerus triukus ar sentimentalias melodijas... Vilija, tu šaunuolė, tu gera dainininkė. Būnant kitoms aplinkybėms, būtum pasaulinio lygio žvaigždė“, - rašė skaitytoja.

„Likau patenkinta Vilijos pasirodymu - jau ir anksčiau tikėjau jos sėkme patekti į finalą, o po pasirodymo pusfinalyje vakar net neabejojau tuo. Šaunuoliai, Lietuvos komanda! Likau nusivylusi pačia „Eurovizija“ kaip konkursu, bet ne mūsiškiais“, - dalijosi kitas DELFI skaitytojas.

„Pasirodymas Vilijos geras ir daina nenuobodi, kaip dauguma pakliuvusių į finalą, tik bėda – viena, esam „maži“ ir draugų mažai turime. Matyt, stipriai reikėtų pamąstyti apie tai, kaip pagerinti šalies įvaizdį, kad mes patys, mūsų valstybės politika įvairiose srityse nebūtų tokia „rūgšti“. Šiaip šį konkursą vertinčiau ne tik kaip kitų požiūrį į deleguotą atlikėją, bet ir į jo atstovaujamą valstybę. Įdomu, kiek šansų mes būtumėme turėję su „austrišku“ variantu?“, - apie politines balsavimo priežastis svarstė skaitytojai.

„Vilijos pasirodymas man patiko. Patiko daina, labai gražus Vilijos balso tembras, stilingas ir įdomus pasirodymas. Be to ir Vilija graži mergina, buvo malonu žiūrėti. O kad nepateko į finalą... Tai gal europiečių problema. Jei jau pateko lenkaitės su savo daina, ką čia bekomentuoti“, - manė kitas.

„Labai trumpai - Vilija buvo šaunuolė, ir atrodė gražiai (visi!), ir sudainavo puikiai. Ir daina jos labai stipri. Mano subjektyvia nuomone, ji iš viso buvo geriausia ne tik antrame pusfinalyje, bet ir apskritai šių metų „Eurovizijoje“. Deja, vėl šoktelėjome tolyn į ateitį, kaip kažkada buvo su daina „Strazdas“ - žmonės dar nepriaugę, ypač tie, kurie yra „Eurovizijos“ fanai. Stiprybės Tau, Vilija, ir nenustok dainuoti - fainuolė esi“.

Nepatiko daina

Tiesa, ne visiems patiko Vilijos atlikta daina.

„Geras pasirodymas, gražus balsas, šauniai atrodė Vilija ir kiti, komentatoriai gyrė mūsų dainininkę, tik per daug šviesos efektų. Jie nustelbė mūsų artistus ir norėjosi melodingesnės dainos, kurią norėtųsi kartoti ir kartoti, bet tikrai šaunus pasirodymas“.

„Puikus atlikimas, puiki choreografija, kostiumai ir visa kita, tiesiog nuostabu, tai išsiskiriantis savo charizma ir energija pasirodymas. Deja, vienas mažytis trūkumas - nėra dainos (Lietuvoje paskutiniu metu iš viso nėra kompozitorių-lengvosios muzikos kūrėjų), o šiaip Vilija - šaunuolė, viena iš profesionaliausių atlikėjų Lietuvoje, turinti gerą, gražaus tembro stiprų balsą, puikiai jaučianti sceną“.

„Vilija pasirode puikiai. Ji tikrai buvo verta „Eurovizijos“. Vilija nuostabi, tiesiog tobula. Labai graži, artistiška. Bet tai neišgelbėjo dainos. Daina buvo klaiki, baisesnės nė negalėjo būti. Vis stebiuosi, negi organizatoriai negali niekaip parinkti melodingos dainos, su įsimenama melodija. Atrodo, kad jie neklauso kitų atlikėjų, dalyvaujančių „Eurovizijoje“. O reikėtų. Išrėkauta ar išklykauta „Attention“ - tik garsų kratinys. O Vilija turi tokį nuostabų balsa, kuris nebuvo išgirstas... Labai gaila“.

„Noriu pareikšti savo nuomonę dėl Lietuvai atstovavusios eurovizinės dainos. Tiesiog gaila ir gėda, kad išrenkamos tokios nevykusios dainos (daina net nepavadintum): nei melodijos, nei skambesio, tie patys besikartojantys padriki sakiniai, čia vis tik dainos konkursas. Reiktų pasimokyti iš kitų šalių, o ne galvoti, kad mes faini ir geri, pasirinkdami kažkokį niekalą. Jeigu negalim sukurti šou, tai nuvežkim pagaliau gerą dainą, juk tiek pas mus gerų dainininkų, ir konkurso sąlygos turėtų būti kitokios, o ne tai, kad išrenka toks žiūrovas, kuris balsuodamas nesupranta nei apie muziką, nei apie tai, kuo gyvena Europos šalių žmonės ir kokią muziką klauso“, - rašė DELFI skaitytoja Dalia.

Pasirodymas patiko ne visiems

Vis dėlto, ne visi mano, kad Vilija „Eurovizijos“ konkurso pusfinalyje pasirodė gerai. Vieniems neįtiko choreografija, kitiems – atlikėjos atsidavimas pasirodymo metu.

„Pirma, jei jau nori šokti kažką, eini pas choreografą, ir jis tau kažką sukuria o ne tik strakaliojimą betikslį... Antra, daina prasta ir jau prieš prasidedant pusfinaliui visiem sakiau, kad nepateksim, nes daina chaotiška, nėra vieningo stiliaus, nėra ir kažko, kas užkabintų ir priverstų atsiminti, pvz. lenkai turėjo krūtines, o austrai – barzdą... Armėnas turėjo gerą priedainį ir efektus, o mes ką? Chaotiškas mirksinčias šviesas...“, - visu pasirodymu piktinosi DELFI skaitytojas.

„Daina prasta, atlikta viename tempe, statiškai , jokio bendravimo su publika, po dainos įspūdis lyg būtum pažiūrėjęs psichologinį kiną, prašėsi kokio nors efekto dainavime, ar pritylėjimo ir ryškesnių „back'ų“, kurių visai nesijautė, o po to - priedainio ryškesnio. Matėsi susikaustymas ir scenos baimė. Pateko visi tie, kas buvo verti, išskyrus vietoje lenkų ir norvegų turėjo būti airiai ir Izraelis, na, gal dar Makedonai. Stipriausi pasirodymai - tai Baltarusija ir Rumunija“, - nuomone dalijosi kitas.

„Žiūriu „Euroviziją“ jau senai. Kai dainuodavo mūsų šalies atstovai, žiūrėdama kažkaip jaudindavausi. Jų pasirodymai man visą laiką patikdavo.Vieni būdavo silpnesni, kiti - stipresni.Vilijos vakarykštis pasirodymas, galima sakyti, manęs nesužavėjo. Negalima buvo suprasti, ką ji dainuoja. Girdėjosi, tik vienas žodis - „Attention“, - pasirodymu liko nepatenkinta skaitytoja.

„Perspaustas pasirodymas, nepatiko scenos apšvietimas, efektai, kažkokia masė ant scenos buvo, ir kostiumai perspausti, manau, čia būtų suveikusi išmintis „genialumas paprastume“. Reikėjo daryti viską kuo paprasčiau“, - rašė skaitytoja.

„Niekada nesitikiu, kad Lietuva laimės, tačiau man svarbu, kad dainininkai „Eurovizijoje“ prisistatytų patys ir pristatytų savo šalį profesionaliai, įspūdingai, neprasčiokiškai. Žodžiu, kad pasirodytų taip, jog į juos žiūrėti būtų ne gėda, o malonu, jog jaustum pasididžiavimą, pasigėrėjimą.

Pasirodymas nuobodus. Neišreikštas pilnai. Reikėjo išsirinkti vieną liniją ir ją įvykdyti 100 proc. - ar tai modernus pasirodymas (čia gal ir buvo modernumas iš 90-ųjų), ar tai nušlifuotas šokių pasirodymas ar seksualus dviejų gražių žmonių šou. Dabar prasiblaškyta tarp visko ir suma - nieko. Ir šiaip reikia imt tokį vidumi stiprų tiesiog gerą žmogų, kuris uždegtų tą visą areną. Čia ateičiai. Manau, toks buvo ir A. Rybakas, ir vokietė mergaitė, ir ta į Bjork panaši laimėtoja iš Skandinavijos. Bet mūsiškiai užlipa ant scenos ir išsigąsta, jokio nuoširdumo, „nepadeda“ širdies ant scenos, saugo ir taupo save“, - patarimus ateičiai išreiškė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)