Vyras privalo elgtis vyriškai, niekada neverkti, nes verkia tik bobos. Privalo uždirbti daugiau už žmoną, pageidautina, jei darbas irgi būtų vyriškas, geriausiai – fizinis. Namuose nudirbti vyriškus darbus: įkalti vinį, sutvarkyti santechniką ir elektrą, net jei nenutuokia, nuo ko pradėti. Bet būtina apsimesti specialistu, nes juk meistrą į namus kviečiasi tik bobos.

Jokiu būdu vyrui negalima artintis prie moteriškų darbų. Visa namų ruoša priklauso moterims! Negalima plauti grindų, gaminti maisto, skalbti, o baisiausia – valyti dulkių. Nes juk tai taip moteriška! Seksualios prijuostės ir visa kita...

Tikra moteris privalo dievinti vaikus, norėti santuokos ir šeimos. Karjera? Ką jūs... Ji privalo būti graži, visada pasitempusi, pasidažiusi – bet jokiu būdų ne per daug. Privalo lepinti save drabužiais, papuošalais, 100-ąja batų pora.

Pinigus šeimoje privalo uždirbti vyras. Moteris dirba tik tam, kad kažką veiktų. Finansus tvarko žmona, nes juk tik ji perka maistą, buitinę chemiją ir kitaip aprūpina šeimą. Santuoka yra privaloma, idealu, sulaukus 25 m. (nes po to tampi senmerge). Tada vienas po kito pradeda ristis vaikai.

Du vaikai – tiesiog tobula. Turi tik vieną? Reikia antro! Jau trys? Kaip asocialu! Išvis nenori vaikų? Ką tu sau galvoji, juk be vaikų nugyventi gyvenimą yra beprasmiška, o kaip bus senatvėje?

Gyvenate nesusituokę? Juk jis tave paliks... Santuoka skirta supančioti vyrą ir apsisaugoti finansiškai. Juk tu juo rūpiniesi, lauki su vakariene... Kam išvis tada tau tas vyras? Ptfu...

Štai su tokiais stereotipais mes pasitinkame kiekvieną, net nepagalvoję, kad kažkas gali mąstyti kitaip, gyventi pagal savo ideologiją. Nepirškime kiekvienam savo nuomonės. Elkimės taip, kaip norėtume, kad kiti elgtųsi su mumis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis ir nuomone? Išsakyti savo patirtį? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!