Dvi lietuvės ten studijuoja. Merginos rašo, kad ketvirtadienį patyrė žemės drebėjimą. Lietuvės yra 80 kilometrų už žemės drebėjimo epicentro. Viskas prasidėjo 23.15 val., drebėjimas siekė 5,9 balo pagal Richterio skalę.


Buvo sunku išsilaikyti ant kojų

"Buvome bendrabučio trečiame aukšte, kai pradėjo silpnai siūbuoti pastatas, o vėliau buvo sunku išsilaikyti ant kojų. Mes labai išsigandome, nes tai mums buvo pirmas tokio pobūdžio potyris gyvenime. Mes buvom trečiame seno bendrabučio aukšte, buvo galima girdėti kaip visas namas braškėjo, viskas siūbavo, mes vos nenukritome ant žemės. Visi turkai nedelsiant išbėgo į kiemą, o mes buvome sutrikę, išbėgome vienos iš paskutinių", - rašo R. Juodaitytė.

Iki 8 valandos ryto visas miestas laukė kiemuose, kavinėse, su telefonais rankose. Pasak merginų, niekas nebuvo informuotas dėl tokios galimos situacijos. Dauguma išsigandusių ar sužeistų žmonių be panikos, bet su baime būriavosi gatvėse. Visi bendrabučiai buvo uždaryti dėl saugumo sumetimų. Studentai nebuvo įleidžiami

Nemigo naktis

Ji pasakojo, kad sugriuvo dalis Dumlupinar universiteto naujo statomo pastato, esančio 10 km už miesto ribų. Vėliau žemės drebėjimas prasidėjo paryčiais, apie penktą valandą. Vietinė spauda praneša, kad tai pasikartojo net 51 kartą.

"Visus smūgius jautėme, jie buvo silpni, tačiau ketvirtas kartas siekė 4 balų stiprumą", - laiške pasakoja R. Juodaitytė.

Šiuo metu, pasak R. Juodaitytės, galima jausti, jog lauke tvyro itin keistas oras: "Regis viskas susimaišė: šaltis, šiluma, drėgnumas ir sausumas. Labai neįprasta ir kiek nejauku. Gatvės tuščios, nes visi po tokios nakties yra pavargę ir turbūt miega."

Iš miesto neišvyks

Kiti žmonės važiuoja į Simav miestą pagelbėti nukentėjusiems, nes žinoma, kad ten griuvo namai, yra žuvusių ir nemažai nukentėjusių. Lietuvės nežada palikti miesto.

"Esam sveikos gyvos, laukiam kitų smūgių. Žadam nebėgti iš miesto, nors šią naktį dauguma žmonių išvažiavo į saugesnius miestus. Buvo galima matyti dideles spūstis gatvėse (automobiliai, autobusai, žmonės)", - rašo R.Juodaitytė.

Pasak jos, pranešama, kad viskas gali kartotis per ateinančias 12 valandų. Žada 500 silpnų žemės drebėjimų.

Dėkojame DELFI skaitytojoms už informaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją