Įspūdingas pakvietimas

„Net neįsivaizduoju, kaip man pavyksta atkreipti garsenybių dėmesį“, – stebėjosi K. Lukrecija Lukošiūtė, liepos pradžioje sulaukusi įspūdingo pakvietimo į Londoną.

Vieną dieną į jos pašto dėžutę atskriejo laiškas, kuriame mergina buvo pakviesta susitikti su serialo „Sostų karai“ žvaigžde Maisie Williams. Garsenybė pasiūlė K. Lukrecijai Lukošiūtei prisijungti prie menininkams skirto specialaus projekto.

„Gavau laišką, kuriuo buvau pakviesta prisijungti prie projekto „Daisie“. Neseniai šį projektą ji sugalvojo su savo draugu Tomu. Projektas skirtas padėti menininkams – jo metu bus rengiamos parodos, pristatomi darbai. Laiške buvo parašyta, kad jie susidomėjo mano darbais, todėl kviečia susitikti. Tad ir susitikimas įvyko aptariant šį projektą.

Šio projekto esmė yra sukurti programėlę, kurioje menininkai galės būti pastebėti – jie turės galimybė įkelti savo darbus. Žmonės, kuriuos jie atrinko (tarp jų esu ir aš), gaus priėjimą prie programėlės greičiau. Mes tapsime šio projekto komanda “, – kalbėjo menininkė.

Susibičiuliavo su „Sostų karų“ žvaigžde

Apie tris valandas besitęsiančio susitikimo metu merginos spėjo kaip reikiant susibičiuliauti.

„Ji pasirodė labai šiltas žmogus. Nesijautė, kad ji didelė žvaigždė. Prie jos visiškai nesijaudinau. Ji spinduliavo maloniu bendravimu ir geraširdiškumu. Tiesa sakant, kartais Lietuvos žvaigždės save išaukština labiau, nei tie, kurie iš tikrųjų turi kuo didžiuotis“, – šypsodamasi pasakojo menininkė, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijusi šilta asmenuke su garsenybe.

Kelionės pradžioje pakraupo

Tiesa, ne viskas kelionėje klostėsi taip, kaip buvo suplanuota.

„Patekome kone į tikrą viešnamį“, – toks buvo pirmas įspūdis atvykus iš oro uosto į vieną Londono viešbučių, kuriame ji ketino apsistoti.
Mergina keliavo kartu su mama ir iš viso Londone praleido tris dienas, tačiau pirmosios 20 viešnagės minučių Didžiosios Britanijos sostinėje kainavo daugiausiai nervų – būtent per tiek laiko Kamilei pavyko susirasti kitą viešbutį.

„Pastebėjau pelėsį ant sienos prie lovos. Negana to, vos įžengus į tą vadinamą viešbutį, pajutau stiprų rūkalų, sumišusių su baliklio, kvapą. Beje, nebuvo jokios ventiliacijos, langas – apklijuotas lipnia juosta. O diena buvo karšta. Labai nustebau. Atrodo, užsisakiau padoriame puslapyje, tačiau po viso to informavau puslapio administratorius. Sakė, viską sutvarkys, pinigus grąžins“, –sakė K. Lukrecija Lukošiūtė

Prikausto garsenybių dėmesį

Lietuvių menininkė kilusi iš Ventos (Kelmės raj.), tačiau drebina kone visą pasaulį. Prieš kelerius metus ji atkreipė Holivudo pažibos, sagos „Saulėlydis“ aktoriaus Tayloro Lautnerio dėmesį. Vaikinas savo milijoninei gerbėjų miniai „Facebook“ paskyroje pristatė lietuvės pieštą garsiojo vilkolakio portretą.

Akį traukiančius vienaakius garsenybių portretus tapanti menininkė praėjusiais metais lankėsi ir įžymaus menininko John Paul Fauves galerijoje Belgijoje.

Neseniai Lietuvos atlikėjui Egidijui Dragūnui įžiebus skandalą dėl savo neetiško pasisakymo apie sportininkę Simoną Burbaitę, menininkė atkreipė ir prieštaringai vertinamo vyro dėmesį.

Mergina nutapė paveikslą, kuriuo protestavo prieš atlikėjo pasisakymą apie moteris. Jame puikavosi užrašas: „Nebūk Sel‘ass“. Žodžio „ass“ reikšmė anglų kalboje reiškia sėdmenis. Tad šiuo paveikslu mergina aiškiai išsakė savo požiūrį į atlikėjo elgesį.
Bet tuo istorija nesibaigė. E. Dragūnas iškart po to pasidalijo menininkės pieštu kitu piešiniu savo „Instagram“ paskyroje, tačiau netrukus jį ištrynė. Ką reiškė toks mįslingas E. Dragūno atsakas, taip ir liko nežinia.

„Atkreipti kažkokios garsenybės dėmesį galbūt kažkam primintų sapną, tačiau aš žinau, kad visi mes esame tik žmonės ir mirtingi. Turiu didesnių siekių, nei tiesiog susitikti su garsenybėmis ar pakliūti į jų akiratį“, - sakė jaunoji lietuvių menininkė.