Į mugę atvyko net apie 700 žmonių ne tik iš Lidso ir aplinkinių miestų, bet ir iš Halo, Londono, Mančesterio, Liverpulio, Skantorpo.

Šventę atidarė, programą kūrė ir visą renginį vedė nuostabios, specialiai iš Lietuvos atvykusios, Širvintų kultūros centro Kiauklių ir Musninkų filialo vedėjos Asta Amankevičienė ir Dalia Kiaulevičiūtė. Beje, Dalia dar pradžiugino visus ir dainomis.

Kaip visada susirinkusius pasveikino Lidso lietuvių bendruomenės pirmininkė Jelena Masiukė, o kiek daugiau nei prieš mėnesį Lidse susikūrūsi Lietuvių Jaunimo Sąjunga jau parodė, kad nešvaisto laiko tuščiai ir debiutavo pirmuoju savo tautinių šokių pasirodymu.

Mažieji Lidso lituanistinės mokyklėlės „Saulutė“ vaikučiai sudainavo dainą „Piešiu Lietuvą“. Šeimos valandėlės vaikučiai su tėveliais pasirodė su žaidimu-rateliu „Klausė žvirblis čiulbuonėlis“. Kostiumus šeimos valandėlei sukūrė ir pasiuvo nagingoji Ala Novikovė, kuri taip pat padovanojo nerealaus dydžio 15 kg tortą mūsų savanoriams ir taip pat pasiuvo kelis šimtus dovanėlių, kurias gavo žiūrovai. Nuostabi moteris!

Moterų ansamblis „Svaja“ vėl stebino savo dainomis.

Lidso lietuvių bendruomenės pakviesti, šventėje maloniai sutiko dalyvauti Lietuvos Respublikos ambasadorius Londone Renatas Norkus ir Lidso miesto meras Graham Latty su žmona. Meras savo kalboje paminėjo, kad labai norėtų, jog mes taptume Lidso dalimi, palaikytume lietuviškas tradicijas ir jas perduotume savo vaikams, suleistume savo šaknis čia, Lidse, ar aplink jį.

Taip pat Kaziuko mugėje dainas dainavo Greta Pinskaitė ir puikius tortus bei įvairius užkandžius gaminanti viešnia iš Harogeito, Natalija Bernotienė.

Svečiai iš Mančesterio, šokių kolektyvas „Perkūnas“, savo šokiais, o Halo Trispalvės mokyklėlės vaikučiai - daina, taip pat žavėjo visus žiūrovus.

Na ir vienas iš nuostabiausių buvo dalykų, kad į svečius atvyko Agnė Lazarevičiūtė, Širvintų rajono savivaldybės bendrojo skyriaus specialistė, „Globalios Širvintos“ projekto administratorė ir kiti savivaldybės atstovai, taip pat su savimi atsivežė iš Lietuvos Širvintų kultūros centro Anciūnų kaimo kapelą, kuri linksmino ir senus ir jaunus.

Į mugę gausiai susirinko ir prekeiviai, siūlantys įsigyti įvairiausių saldumynų, rankų darbo papuošalų, žvakių ir kitokių gaminių.

Šventėje susirinkusiems neteko badauti. Karštus cepelinus, šašlykus, žemaitiškus blynus, troškinius ir kepsnius, o taip pat ir lietuviškos mišrainės buvo galima įsigyti čia pat vietoje. Maistą siūlė Skantorpo restoranas „Klumpė“, „Dianos kepsniai“ iš Mančesterio ir restoranas „Koibito“, kurio savininkas yra trečios kartos lietuvių išeivių palikuonis.

Ačiū Jonui Jakuboniui už paskolintus būgnus ir Dianos Valiukonienės šeimai už jų atgabenimą, o Domantas Giedraitis už paskolintą akordeoną.

Be galo dėkojame gausiai susirinkusiems žiūrovams, prekeiviams, gausiai aukojusiems prizus loterijai, bendruomenės rėmėjams Litkraft, restoranui Koibito, informaciniam rėmėjui Anglija.lt, fotografui Marius M Photography.

Jūs paaukojote £819, kurie bus skirti mokyklėlės veiklai ir ateinantiems bendruomenės renginiams. Ačiū Jums už dosnumą!

Kviečiame norinčius veiklos, prisijungti prie mūsų šaunaus būrio savanorių! Visą renginį bėgiojo, dirbo, visais rūpinosi nepailstantys mūsų savanoriai: Laima Jurkeviciute, Juste Jurkeviciute, Smilte Kisio, Jasmin, Neringa Sabonyte, Jurgita Huntington, Rokas Skilinskas, Saulius Belenicevas, Mindaugas Kunauskas, Agne Rucinskaite, Ingrida Bareikyte, Eugenijus Dargelis, Jelena Masiuke, Arunas Milasius, Ruta Kisio, Dominik Kisio, Vanda Lopsaitiene, Kristina Keršytė, Jolanta Keseriauskaitė, Kajus, Danielius.