„Vaikštinėjau po parduotuvę, kai išgirdau garsų „Pokšt!“. Atsisukau ir pamačiau, kaip vieną iš lentynų užpylė alaus purslai, o iš butelio – tik skeveldros“, - sakė Eglė, mananti, jog sprogimas įvyko dėl aukštos temperatūros parduotuvėje.

Anot DELFI skaitytojos, čia pat prisistačiusi „Maximos“ salės darbuotoja neslėpė, jog tai ne pirmas alaus „sprogimas“ per karštąjį savaitgalį. Esą moteris pasidžiaugė, kad tuo metu prie lentynos nebuvo pirkėjų – mat skeveldros galėjo ką nors ir sužaloti.

DELFI komentaro pasiteiravo „Maxima“ komunikacijos vadovės Renatos Saulytės. Ji patvirtino, kad galėjo įvykti taip, jog alus susprogo dėl karščio, tačiau priežastys kol kas dar nėra išaiškintos. „Alaus buteliai gali susprogti dėl netinkamos taros (jos uždarymo), netinkamo transportavimo ar laikymo sąlygų. Iš jūsų paminėtos parduotuvės esame gavę pranešimų, kad parduotuvėje yra susprogusių alaus „Gyvas su imbieru“ butelių (tiekėjas - Kauno alus, AB). Aiškinamės priežastis, kodėl galėjo susprogti šio alaus buteliai. Vienas iš priežasčių gali būti kiek per aukšta temperatūra, tvyranti prekybos salėje“, - komentavo ji.

Pasak R. Saulytės, imtasi priemonių, kad tokių nutikimų daugiau nebūtų. „Kad ją (aukštą temperatūrą – DELFI) eliminuotume, priimtas sprendimas pakeisti parduotuvėje esančių kondicionierių freoną. Mūsų parduotuvių darbuotojai yra įpareigoti sekti ir užtikrinti tinkamas alkoholinių ir gaivių gėrimų laikymo sąlygas parduotuvėje. Apie gėrimų laikymo sąlygas darbuotojams kaskart primename ir prasidėjus šiltajam sezonui. Atidžiai sekame temperatūrą tiek produktų transportavimo metu, tiek ir prekybos salėje“, - sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)