Trečiadienio popietę keletas Lenkijos ir Lietuvos ralio lenktynininkų, kartu su aptarnaujančiu personalu pasuko Kaišiadorių link. Susitikę abiejų šalių sportininkai kartu su ralį rengiančio Lietuvos „Porsche“ klubo projektų vadovu Tomu Stabingiu vyko į netoliese esančią Stabintiškių gyvenvietę. Joje buvo įrengta mobili serviso zona, o kiek tolėliau besidriekiančiame vingiuotame žvyrkelyje uždaryta kelio atkarpa.

Maždaug trijų kilometrų greičio ruožą panoro išbandyti keturi Lenkijos sportininkai ir trys lietuviai – Lietuvos ralio čempionas Vytautas Švedas, jaunas ir perspektyvus lenktynininkas Justas Tamašauskas ir netikėtai lietuvių gretas papildęs Paulius Kazlauskas su „Opel Ascona“.

Lietuviai greičio ruože neužtruko. Įveikę jį po keletą kartų ir įsitikinę, kad lietuviškas žvyras liko toks pats – patraukė toliau ruoštis „Kauno rudeniui“. Tuo metu Lenkijos sportininkai dar ilgai reguliavo automobilius „Peugeot“, „Citroen“ ir „Subaru“ automobilius, jų pakabas, nustatymus ir kitus parametrus, siekdami atrasti optimaliausią sprendimą lietuviškiems žvyriniams greičio ruožams įveikti.

Kviečiame užsukti į fotogaleriją ir pažvelgti kokią techniką lietuviškoms varžyboms pasiruošė lenkai, bei kaip atrodė automobilių reguliavimo ir bandymo procesas Kaišiadorių pašonėje.