Vienuolika merginų ir grupės vadovė prie viešbučio „Europa Royale Marijampole“ laukė atvykstančio autobuso iš Lenkijos, kuris nuvežė į „Stanica Wodna Spychowo“ stovyklavietę, apsuptą miškų bei ežerų. Visą savaitę Lietuvos grupė buvo išvykusi į šią stovyklavietę ir dalyvavo „Miško lobiai“ projekte kartu su Lenkijos jaunimo grupe.

Atvykus į stovyklavietę lietuvaitės buvo šiltai sutiktos ir apgyvendintos mediniuose nameliuose. Organizatoriai iškart mainų dalyvius nuvežė į Olštino kaimo šventę „Folkloro tradicijos“, kad mūsų tautietės susipažintų su kaimynų kultūra, papročiais.

Kitą dieną visi keliavo į miško muziejų susipažinti su aplink Spychovo regioną augančiais augalais ir gyvūnais. Su Lenkijos grupe lietuvėms teko bendrauti angliškai, vykdavo užsiėmimai grupelėse, kalbos pamokėlės, įvairūs žaidimai stovyklavietėje. Be to, stovyklos vadovai surengė smagią kelionę kanojomis aplink stovyklavietę, pamatėme vandens paukščius bei augaliją.

Vakarus abi grupės leisdavo prie laužo ir kepdavo dešreles. Tačiau smagiausia dalis buvo Lenkijos grupės ir mūsų šalies pasirodymai, kurių metu išklausėme lenkiškų liaudies dainų, pasivaišinome tradiciniu pyragu ir sužinojome daugiau visko apie Lenkiją.

Rugpjūčio 28 d. vyko Lietuvos nacionalinis kultūros vakaras, kurio metu buvo atliktos dvi gerai žinomas lietuvių liaudies dainos, buvo šokamas lietuvių tradicinis šokis „Pliauškutis“, o Lenkijos mainų dalyviai buvo vaišinami lietuviška gira, naminiu skruzdėlynu, šakočiu, šokoladiniais saldainiais ir baltais sūriais su namine juoda duona.

Prieš išvykstant abi grupės turėjo gerą proga praleisti parke, besikarstydamos po medžius su įvairiomis kliūtimis. Šis karstymosi parkas yra įsikūręs tiesiai virš stovyklos.