Ralio charakteristika

„Rally Kurzeme“ tituluojamas seniausias tradicijas Baltijos šalyse turinčiu raliu. Jo ištakos siekia 1965-uosius, kai šios varžybos pirmą kartą buvo surengtos Liepojos apylinkėse. Šiemet „Rally Kurzeme“ buvo įtrauktas ne tik į Latvijos, bet ir į Estijos ralio čempionato kalendorių, todėl čia buvo galima išvysti ir nemažai kaimynų estų ekipažų. Šių metų ralyje dalyviams teko susukti beveik 120 kilometrų greičio ruožais, o dar keletą kartų daugiau įveikta pervažiavimais iš ruožo į ruožą. Iš viso organizatoriai lenktynininkams numatė 13-a „dopų“. Kai kurie iš jų buvo važiuojami du kartus.

Estų triumfas

„Rally Kurzeme“ absoliučiais nugalėtojais tapo įspūdingu tempu važiavę estai G.Gross ir R.Mõlder, vairavę „Ford Focus WRC“. Jie distanciją įveikė per 1 val. 3min 58,77 sek. Antroje vietoje liko O.Tänak ir M.Järveoja, kurie pilotuodami „Subaru Impreza“ jie nuo lyderio atsiliko kiek daugiau nei 38 sekundėmis. Trečias buvo taip pat estų E.Kaur ir E.Lepikson duetas, vairavęs „Mitsubishi Lancer EVO X“ automobilį.

Ant pakylos ir lietuviškos spalvos

Šiame ralyje startavo ir lietuviai Rokas Kvaraciejus bei Mindaugas Čepulis. Vaikinų ekipažas, vairavęs „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobilį, absoliučioje įskaitoje finišavo 13-oje vietoje, o savo klasėje „R4“ užėmė trečią vietą. Beje, verta paminėti, kad lietuvių ekipažas dalyvauja Latvijos ralio čempionate ir po šių varžybų ir iškovotos trečiosios vietos jau užsitikrino 2013-ųjų metų „R4“ klasės čempionų vardus.

„R4“rezultatai

„R4“ klasėje, kurioje trečią vietą pelnė Rokas Kvaraciejus ir Mindaugas Čepulis, greičiausias buvo V.Gryazin ir D.Chumak dueatas su „Ford Fiesta S2000“. Antrą vietą iškovojo lietuvius kiek daugiau nei septyniomis sekundėmis aplenkę rusai S.Travnikov ir A.Rusov, vairavę devintosios kartos „Mitsubishi Lancer Evo“.

„N4“ rezultatai

„N4“ įskaitos greičiausiu ekipažu tapo O.Tänak ir M.Järveoja. E.Kaur ir E.Lepikson finišavo antri, trečioje pozicijoje įsitvirtino latviai J.Vorobjovs ir A.Žeibe. Abu po lyderio finišavę ekipažai vairavo ralyje dominuojančius „Mitsubishi Lancer Evo X“ automobilius.

„A+“ rezultatai

„A+“ klasėje nugalėtoju tapo absoliutūs ralio lyderiai G.Gross ir R.Mõlder. Sidabras atiteko latvių M.Svilis ir I.Pūķis duetui. E.Hermanis ir G.Veilands, taip pat kaip ir antros vietos prizininkai, vairavo „Mitsubishi Lancer Evo VIII“ automobilį ir finišavo treti. Verta paminėti ir ketvirtoje „A+“ klasės vietoje finišavusius vokiečius M.Kahle ir C.Doerr. Ralio svečiai vairavo išskirtinį „Škoda Octavia WRC“ automobilį ir absoliučioje įskaitoje buvo viena pozicija aukščiau už lietuvius – dvyliktoje vietoje.

„R2“ rezultatai

„R2“ automobilių įskaitoje pirmoji vieta atiteko R.Sirmacis ir M.Kulšs tandemui su „Ford Fiesta“. Antrą vietą užėmė broliai R.Rohtmets ir R.Rohtmets su „Citroen C2 R2 Max“. Trečią vietą iškovojo K.Feldmanis ir A.Štrauss.

„2WD“ rezultatai

„2WD“ dalyvių gretose dominavo „BMW“ automobiliai. Čia pirmą vietą pelnė broliai estai A.Ahu ir K.Ahu. Jie trasomis skriejo „BMW M3“ automobiliu. Analogišką techniką vairavęs A.Vahi ir A.Ivask duetas finišavo antras. Trečią vietą iškovojo Z.Kalniņš ir R. Salaks ekipažas.

Daugiau nuotraukų iš „Rally Kurzeme 2013“ varžybų galite rasti socialiniame tinklapyje „Facebook“, „Markelevicius Automoto Photography“ paskyroje.