Žalianamyje veikiantis atviras jaunimo centras (AJC) savo veiklą pradėjo neseniai - nuo spalio 27 d.. Čia sau vietą randa jaunimas nuo 14 iki 29 metų, kuris yra kviečiamas ir laukiamas pirmadieniais, ketvirtadieniais ir penktadieniais nuo 16 iki 20 val., kartais, priklausomai nuo užsiėmimų pobūdžio, šis laikas gali būti ir pratęsiamas. Centre yra trys atskiros erdvės, kuriose vyksta įvairūs užsiėmimai.

Žalianamis išsiskiria tuo, kad čia renkasi daug aktyvaus jaunimo, kuriam yra suteikiamos visos sąlygos tobulėjimui. Be to, savo vietą čia randa ir jaunimo iniciatyvinės grupės ar jaunimo nevyriausybinės organizacijos, kurios gali čia organizuoti susitikimus, pristatyti savo veiklą ir galbūt net rasti naujų bendraminčių, papildysiančių jų gretas.

Atvirame centre jaunimas tikrai nenuobodžiauja, mat pats centras lankytojams siūlo daugybę nemokamų įvairių veiklų: lindy hop‘o šokių pamokas, fakyrų ir žonglierių užsiėmimus, fotografijos, radijo kūrybines dirbtuves, stalo žaidimų, kino, muzikos improvizacijų vakarus, jogą.
Šias veiklas AJC inicijuoja ir organizuoja patys jauni žmonės, norintys pasidalinti savo gebėjimais, patirtimi su kitais. Beje, prie Centro savanorių komandos gali prisijungti kiekvienas, norintis prisidėti prie Centro veiklų organizavimo. Šiuo metu AJC susibūrusi beveik dešimties savanorių bendraminčių komanda.

Kadangi šiame kaip ir kituose jaunimo centruose ir erdvėse alkoholio bei kitų svaigalų vartojimas yra griežtai draudžiamas, Antakalnio atviro jaunimo centro komanda norėdama parodyti, kad linksminantis jis nėra būtinas, rengia vakarėlius be alkoholio, kuriuose skatinama gerai leisti laiką, dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, šokti, klausytis gyvos muzikos. Taip pat organizuojamos paskaitos ir pranešimai įvairiomis temomis, o jei nedomina, nei viena iš šių veiklų, į centrą galima užsukti tiesiog pabendrauti ir išgerti arbatos.

Šio centro tikslas - suteikti jaunimui vietą, kurioje jis galėtų išbandyti ir užsiimti jam patinkančia, nauja veikla. Valandomis, kai Žalianamis atidarytas, apsilanko įvairus skaičius lankytojų, tai priklauso nuo vykstančių užsiėmimų, kartais ateina vos keli, tačiau kartais jų susirenka ir per trisdešimt, o vakarėlyje pabuvojo net virš 60.

Kiekvienas atėjęs į centrą užsiregistruoja, tokiu būdu siekiama žinoti kiek centre žmonių apsilanko, kurios veiklos sulaukia daugiau, o kurios mažiau dėmesio. Po užsiėmimų jų dalyviai neskuba skirstytis, kartais lieka šiek tiek ilgiau tiesiog pabūti ir pasišnekėti, pasidalinti įspūdžiais apie veiklą, kurioje ką tik sudalyvavo.
Antakalnio atviras jaunimo centras yra įsikūręs Antakalnio g. 84A Vilniuje.