Manau, nesuklysiu sakydama, jog laimė – didžiausias kiekvieno individo siekiamybės objektas, kurį kiekvienas suvokiame skirtingai. Vienam tai – pinigai, kitam – nuostabus saulėtas rytas su puodeliu kavos ar išmoktas kitos kalbos žodis.

Tai siekiamybė, dėl kurios kuriamos svajonės. Dėl kurios bandoma „nuversti kalnus“. Dėl kurios pykstama, rėkiama ar susipykstama. Dėl kurios klijuojami mažyčiai džiaugsmai, laimės, pasiekimai, pergalės ar rytiniai saulės spinduliai. Ir visa tai tik dėl to, kad sukurtume tai, ko visada troškome, – laimės portretą.

Didžiausia problema, kaip tai padaryti? Uždirbti milijoną, nusipirkti nuostabų namą su vaizdu į jūrą, padaryti karjerą, pasiekti mokslo aukštumų, ištekėti už turtingo vyro? Įsimylėti, įgyti ištikimų draugų, sukurti tvirtą šeimą? O gal užtektų tik nuoširdžios šypsenos ir juoko iki ašarų?

Kiekvienas norime „sutikti“ savo laimę. Tą, dėl kurios nesinorės nustoti šypsotis. Ir tik norėsis rėkti, koks nuostabus pasaulis. Deja, dažnai pamirštame, jog kiekvienoje dienoje, valandoje ar net akimirkoje galime surasti bent mažytį laimės trupinėlį, kuris nuspalvina mūsų kasdienybę kitokia spalva.

Jokiu būdu nesiryžčiau tvirtinti, jog galime pasiekti nuolatinę būseną, vadinamą laime, tačiau yra daug būdų, kuriais galime savo nusivylimą, pyktį, nuoskaudas, liūdesį ir kitus negatyvius jausmus apversti „aukštyn kojomis“.

Norėčiau pateikti trumpą sąrašą tų dalykų, kurie man padeda būti laimingai:

1. Būk pozityvus! Pozityvumas – pirmasis laimės ir sėkmės palydovas. Pasitikėjimas savo jėgomis ir optimizmas padeda išspręsti kiekvieną iškilusią problemą.

2. Gyvenk šia minute. Negalvodamas apie būsimas ar esamas problemas. Džiaukis ir vertink tai, ką turi dabar!

3. Juokis. Daug ir garsiai. Juokas gamina laimės hormonus ir mažina stresą.

4. Miegok. Nuostabus filmas, gera knyga ar muzika prieš miegą daro stebuklus.

5. Svajok. Kurk mažytes svajones, brėžk didžiulius „žemėlapius“ ir įgyvendink tai, ko trokšti!

6. Keliauk. Nesvarbu, ar tai kelionė į artimiausią parką, ar į Rio De Žaneiro karnavalą. Visur ir visada galime atrasti tai, ko tuo metu mums labiausiai reikia.

7. Ieškok, kurk ir naudokis galimybėmis tobulėti. Tobulumui nėra ribų!

8. Neeikvok laiko nereikalingiems dalykams.

9. Fiksuok savo laimės akimirkas. Susidaryk savo sąrašą ir būk laiminga/-as, plačiai atvėrusi/-ęs begalinių galimybių vartus!