Būtent todėl pirmasis vakarų ciklas ir kvietė „statyti tiltus, o ne sienas“ (Build Bridges Not Walls). 11 vakarų ir 24 šalys, kurios apsilankiusius Vakaruose kvietė pasiklausyti poezijos, žengti šokio ritmu, ragauti tradicinių užkandžių ar klausytis gyvos muzikos. Vakarai sulaukė didžiulio pripažinimo ir teigiamų atsiliepimų gausos, todėl ESN VMU savanoriai negalėjo leisti projektui baigtis.

2012 m. pavasarį miesto bendruomenei buvo pristatyta atnaujinta renginio vieta ir naujas projekto šūkis, kuris kvietė sudėti pasaulio dėlionę (Puzzle of the World). Šį kartą 19 kultūrų atstovai pristatė savo šalis per dainas, šokį, muziką, istoriją ir maistą.

Kiekvieno vakaro pabaigoje tik jiems būdinga stilistika papuošta dėlionės dalis buvo įklijuojama į bendrą žemėlapį. Antrasis „Kultūrinių vakarų“ paskatino bendradarbiavimą ir su kitomis jaunimo organizacijomis, orientuotomis į tarpkultūriškumą. Būtent todėl trečiasis ciklo vakaras buvo ypatingas – jame dalyvavo AIESEC stažuotojai iš tokių šalių kaip Egiptas, Kanada, Moldova ar Bulgarija. Semestrui baigiantis kiekviena laisva bendro šalių žemėlapio dalis buvo užpildyta, studentai išvyko namo, organizatoriams taip pat atėjo metas nusipelnytoms vasaros atostogoms.

2012 m. ruduo, senoji „Kultūrinių vakarų“ vieta bei netikėtai padvigubėjęs užsienio studentų, pasirinkusių studijas VDU, skaičius. Projektas dėka IG designs grįžo vizualiai atsinaujinęs bei organizuojamas jau nemažą patirtį sukaupusių ESN VMU narių. Kviesdami paragauti kultūros (Taste the Culture), tiesiogine to žodžio prasme, renginiai kiekvieną ketvirtadienio vakarą iki gruodžio 6 d. būrė ištroškusius naujų kraštų pažinimo, susitikimų su kitų šalių atstovais ar galimybės su jais pabendrauti tiesiogiai.

Anot „Kultūrinių vakarų“ organizatorių, „per šiuos semestrus buvo nuveikta beprotiškai daug. Projektas augdamas pats, augino organizaciją, kuriai teko visa atsakomybė sprendžiant įvairiausius klausimus – nuo šalių atsisakymo dalyvauti renginyje iki nesklandumų vakaro metu“. Vis dėlto ESN VMU džiaugiasi turėdami galimybę jau trečiąjį kartą realizuoti nuostabią idėją, kuri organizacijai atnešė ir tarptautinį pripažinimą – 2012 m. „Kultūriniai vakarai“ buvo įvertintas ne tik kaip geriausias ESN Lietuvos metų projektas, bet ir kaip geriausias projektas visame Erasmus Student Network tinkle, kurį sudaro 424 sekcijos 36-iose skirtingose pasaulio šalyse.