Krekenavoje esančios užtvankos ledą savaitgalį raižė automobiliai. Vietos bendruomenė čia surengė pirmąsias treko pobūdžio varžybas. Pasveikinti į renginį susirinkusių dalyvių atvyko glaudžiu bendravimu su rajono gyventojais pasižymintis Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis. Meras sakė besiviliantis, kad vietos gyventojų iniciatyva rengti varžybas ant ledo taps tradicija.

Organizatoriai, gavę visus reikiamus leidimus varžyboms organizuoti, dalyvių saugumu pasirūpino iš anksto. Tiek renginio dieną, tiek išvakarėse išmatuotas ledo storis. Jis trasos teritorijoje siekė 40 centimetrų. Po oficialios renginio dalies ant užtvankos ledo prasidėjo bandomieji važiavimai.

Dalyviai buvo suskirstyti į keletą skirtingų klasių, priklausomai nuo varančiosios ašies, padangų tipo. Pirmieji važiavimai dalyviams buvo gana sudėtingi, ypač tiems, kurie važiavo įprastomis žieminėmis, nedygliuotomis padangomis.

Su kiekvienu važiavimu trasos trajektorijoje esantis ledas vis labiau dėvėjosi, ant jo atsirasdavo vandens. Nors dėl to dalyvių rodomi rezultatai ir negerėjo, tačiau žiūrovams ir varžybų fotografams pasikeitusios važiavimo sąlygos leido stebėti bei užfiksuoti įsimintinų momentų. Pasibaigus varžybų įskaitiniams važiavimams organizatoriai apdovanojo greičiausiai paruoštą trasą įveikusius dalyvius.

Priekine ašimi varomų automobilių klasėje greičiausiai trasą įveikė ne itin išvaizdų, tačiau sportui pritaikytą „VW Polo“ pilotavęs Artūras Stanys. Už jo kiek atsilikęs finišavo, ir antrą laiką parodė Egidijus Nevulis su „VW Santana“. Kaip sakė antros vietos prizininkas: „Santanytė parako dar turi“. „Opel Corsa“ elegantiškai, bet tiksliai valdęs Gintautas Korsakas liko trečias.

Galine ašimi varomų automobilių klasėje šį kartą niekas nepavijo Daliaus Draugelio. Šis, ilgametis automobilių sporto atstovas įrodė, kad net ir vairuojant „ZAZ 968M“ galima pasiūlyti varžovams konkurencingą tempą. Kiek atsilikęs nuo „zaziuko“ finišavo kitas „sovietinį paveldą“ – automobilį „VAZ“ vairavęs dalyvis Gediminas Kostkevičius. Į prizininkų trejetą prasibrovė ir vokiška technika. „BMW 316“ vairavęs Aukštaitijos regiono autokroso pirmenybių dalyvis Modestas Tamulis iš Krekenavos grįžo su trečiosios vietos taure.

Visų varomųjų ratų technikos važiavimo, ko gero, žiūrovai laukė labiausiai. Čia netrūko šoninio slydimo, aštraus manevravimo ir įspūdingų vandens „fontanų“ iš po ratų. Pirmosios vietos „AWD“ klasėje nusipelnė Jonas Oksas su „Subaru Outback“. Už jo finišavo atitinkamai Gintautas Korsakas, persėdęs į „Opel Astra“, ir Mindaugas Draugelis, link trečiosios vietos skriejęs raudonu „Audi 80“ automobiliu.

Paskutinieji ant ledo varžėsi dalyviai su dygliuotomis sportinėmis padangomis. Kad dygliai duoda nemenką pranašumą galėjo pastebėti kiekvienas žiūrovas. Trasoje demonstruojami laikai, ir akivaizdi greičio persvara neleido abejoti, kad specialios dygliuotos padangos suteiks galimybę dalyviams parodyti dar geresnius laikus. „Sport dygliai“ klasėje pirmasis finišavo įspūdingą šou ant ledo daręs Mindaugas Mikniūnas. Vaikinas važiavo ne tik efektingai, bet ir efektyviai. Jis už nugaros paliko Antaną Antanaitį ir Joną Oksą. Antros ir trečios vietos prizininkai pilotavo „Subaru Outback“ automobilius.

Kad ant ledo gali važiuoti ne tik vyrai, bet ir merginos, pasiryžo įrodyti net penkios damos. Greičiausia iš jų vainikuota Rimantė Pranauskienė, trasa skriejusi „Subaru Outback“ automobiliu. Antroji vieta moterų įskaitoje atiteko Andželikai Skutulaitei su „Audi A6“. Trečiąją vietą išplėšė šiek tiek daugiau nei dviem sekundėmis nuo ketvirtosios vietos išsiveržusi Vitalija Žirgulienė. Moteris pilotavo „Subaru Impreza“.