Prieš rinkimus visa visuomenė sujuda: jaunimo organizacijos pradeda kalbėti apie tai, kad „mums ne dzin'“, ,,neleisk, kad kiti spręstų už tave'“ ir panašiai. Ant seniai nebenaudojamų, aptvertų pastatų (ir ne tik) sienų pasirodo gražūs, dažnai žinomi veidai. Televizijoje ir internete taip pat tie patys veidai, kaip ir šviesiuose, gražią ateitį žadančiuose plakatuose. Ir kartais tos visiškai atsibodusios frazės stebint politinius debatus, jog „aš daryčiau vienaip ar kitaip'“, gali pasirodyti nusibodusios ir visiškai nedominančios, BET.

Noriu Tau priminti, jog Tu esi jaunas žmogus ir savo gyvenimą dar tik pradedi. Kiekvienas balsas šiuose rinkimuose yra svarbus. Kodėl? Manau, kad jis svarbus ne tiek kiek dėl bendro visų šalies piliečių aktyvumo, kiek dėl jaunų asmenų skaičiaus, kuris atėjo išreikšti savo nuomonę. Mes, jauni žmonės, kuriam šiandien, čia ir dabar SAVO valstybę. Valstybę, kurios ateitis mes esame šiandien.

Mes, išreikšdami savo nuomonę, parodome savo interesus savo šalies politikams ir visai visuomenei. Kodėl tai svarbu? Kai parodai, jog tu turi stuburą, daugelis išsigąsta. Šiomis dienomis Lietuvos jaunimas gali parodyti, jog jie yra aktyvūs savo šalies piliečiai, kurie gali padėti spręsti ne tik moksleivių, studentų ar viso jaunimo problemas, bet ir savo šalies ateities pasirinkimus bei sprendimus.

Tavo balsas reiškia labai daug. Gegužės 11 ir 25 dieną ateik prie balsadėžių ir išreišk savo nuomonę. Parodykime visiems, jog jaunimas turi savo nuomonę ir stuburą, kurį gali ir nori parodyti tada, kada reikia. Kvieskime dalyvauti rinkimuose visus, kurie aplink mus. Skelbkime savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyrose, jog mes balsavome. Tegu kiekvieno sąžinės balsas būna kiekvieno jauno žmogaus stuburo parodymas savo valstybei, kurios ateitis jis yra šiandien, čia ir dabar.

Lietuvos moksleivių sąjungos vardu, prezidentas Antanas Mikalauskas