Skaitytojas piktinosi, kad taip darbuotoją elgtis verčia pati mokymo įstaiga.

„Panevėžio kolegijoje valytojos yra verčiamos langus valyti atsistojusios ant palangių iš gatvės pusės be jokių apsaugos priemonių. Tai tęsiasi kelis dešimtmečius!“, – rašė nuotrauką atsiuntęs žmogus.

DELFI kreipėsi į Panevėžio kolegiją, kurios direktorių pavaduojanti Deimantė Končiuvienė patikino, kad darbuotojos apsaugai reikalingomis priemonėmis yra aprūpintos.

„Dėkojame už pilietišką poziciją ir susirūpinimą. Panevėžio kolegija nuolatos skiria dėmesį darbuotojų saugos ir sveikatos užtikrinimui. Panevėžio kolegijoje visos patalpų valytojos yra kasmet pasirašytinai supažindinamos su Patalpų valytojo saugos ir sveikatos instrukcija Nr. 7 (patvirtinta laikinojo direktoriaus 2003 m. kovo 31 d. įsakymu Nr. V1-52) bei kitomis darbuotojų saugą ir sveikatą darbe reglamentuojančiomis instrukcijomis, taip pat darbinėje veikloje vadovaujasi Valytojo pareigybės aprašyme (patvirtintame Panevėžio kolegijos direktoriaus 2014 m. gegužės 29 d. įsakymu Nr. V1-190) nurodytomis nuostatomis. Minėtuose dokumentuose yra nurodyta patalpų valytojo pareiga darbo metu „dirbant aukščiau nei 1,3 m. nuo grindų ar žemės arba valant langus iš vidaus ar lauko pusės, naudotis apsauginiu diržu, jei reikia papildomai naudoti apsauginę virvę, kurios antras galas patikimai pritvirtinamas prie pastato konstrukcijos“. Visomis darbui ir darbuotojo apsaugai reikalingomis priemonėmis (ilgi šepečiai, diržai, apsauginės virvės ir t.t.) darbuotojos yra aprūpintos“, – nurodė D. Končiuvienė.

Situaciją komentavusios moter steigimu, nežinoma, kas yra nuotraukoje užfiksuotas asmuo, tačiau „kolegija aiškinsis galimą situaciją ir stiprins valytojų saugos darbe reikalavimų laikymosi kontrolę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)