Mano nuomonę, vienas blogiausių Naujųjų metų šventimo pasirinkimų – naktiniai klubai. Kodėl?

Ar dažnai galvojate apie švenčių prasmę? Štai, pavyzdžiui, Šv. Kalėdos. Pastebėjau, kad daugumai Kalėdos asocijuojasi su dovanomis, skaniu maistu, mėsa, na, paprastai tariant, nereikšminga pramoga. Tik trys mano pažįstami asmenys iš penkiolikos iš karto atsakė, kad Kalėdos yra šventos, susijusios su Jėzaus Kristaus gimimo diena.

Kas yra Naujieji metai? Pagal mitologinę kalendoriaus sampratą manoma, kad kaip tik paskutinėmis metų dienomis reikia suformuoti savo ateinančių metų programą: atsikelti anksčiau, apgalvoti būsimus metus ir svarbiausius darbus, susitikti su brangiais ir svarbiais žmonėmis. Tad kaip manote, kodėl klubas netinkamas pasirinkimas?

Jūs manote, kad tai patogu – surinkę draugų būrelį džiaugiatės, kad nereikės vargti prie virtuvės stalo ir ilgai bei nuobodžiai gaminti baltos mišrainės bei kitų patiekalų. Klube viskas paprasčiau, terūpi alkoholiniai kokteiliai, žmonių šypsenos ir gera nuotaika. Neapsigaukite, manau, per šventes, tokiose vietose, padidėja vienos nakties nuotykių, muštynių, nelauktų įvykių rizika. Juk švenčiate su žmonėmis, kurie greičiausiai ir teieško naktinių pramogų, adrenalino ar naujų pažinčių, kurios dažniausiai nebūna sėkmingos.

Galiausiai, ar nebūtų maloniau švęsti be skaudančios galvos ir krintančių draugų? Naujieji metai turi būti sutikti padorioje vietoje, su jūsų artimiausiais žmonėmis prie bendro stalo. Tad visiems linkiu surasti šilumą, jaukumą bei paprastumą ir prasmę tiek Naujųjų metų šventime, tiek kitose šventėse.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Liko paskutinė proga pasidžiaugti 2015-aisiais – ketvirtadienio vidurnaktį prasidės nauji, 2016-ieji metai. Nors vieni šios progos nesureikšmina, yra tokių, kurie naktį iš gruodžio 31 d. į sausio 1 d. laiko itin svarbia – naujais metais jie tikisi daug ką pradėti iš naujo: sulieknėti, rasti meilę, pakeisti atsibodusį darbą ar pasikeisti pačiam. Juk nauji metai gali tapti puikia nauja pradžia!

Kaip atšvęsti naujų metų sutikimą, kad jų pradžia būtų ypatinga? DELFI skaitytoja Lina jau rašė, kad tikrai nepataria vykti į Berlyną – neva ten brangu, daugybė žmonių, o Vokietijos sostinė yra nebent „puikus pasirinkimas visais kitais metų laikais ir visomis kitomis progomis.“

O mes klausiame Jūsų – dar likus šiek tiek laiko, patarkite, kur nevertėtų sutikti naujųjų? Kur švęsti jums nepatiko, kokia kompanija gali būti prastas pasirinkimas? Padėkite nuspręsti tiems, kurie dar renkasi iš kelių variantų ir papasakokite savo istoriją! Vienam, atsiuntusiam savo istoriją, įteiksime prizą.

Rašykite čia arba el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta iki sausio 4 d.;

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a redakcijos 2015 m. sausio 5 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;

4. Konkurso prizas – M. Milinio knyga „Partizanas“;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

DELFI pasilieka teisę kai kurias istorijas publikuoti kaip atskirus straipsnius. Nepaisant to, ar tekstas buvo publikuotas kaip atskiras straipsnis, ar pasirodė konkursinio teksto apačioje kaip žinutė, jis vis tiek dalyvauja konkurse.