„Darbai vyksta, situacija jau kur kas geresnė, bet vis dar reikalinga visuomenė parama“, – dabartinę situaciją apibendrina „Nuarui“ padedančios įstaigos – Gyvūnų globėjų asociacijos prezidentas Vytautas Gustaitis.

Pastaroji organizacija labai padeda bėdos ištiktam Klaipėdos „Nuarui“. Gyvūnų globėjų asociacija ne tik perėmė kai kurių gyvūnų globą, bet ir padeda tvarkyti naująją teritoriją. Bendromis jėgomis naujoji Kalnuvėnų kaimo teritorija, skirta beglobiams gyvūnams, jau išvalyta nuo šiukšlių, įrengti keturi vidaus voljerai.

Pastaruosiuose apgyvendinti trumpaplaukiai gyvūnai, kurie negali gyventi lauke. Jie jaukiai žiemoja šildomose patalpose. Tiesa, keli šunys vis dar yra kieme, būdose, tačiau jų kailis ilgesnis, švelnus šaltukas jiems nebaisus. Žinoma, beglobiukai čia tik laikinai – jau ruošiami stacionarūs vidiniai voljerai. Jiems statybinės medžiagos gabenamos iš senos teritorijos. „Nuaras“ būtų labai dėkingas galintiems paaukoti nereikalingų statybinių medžiagų – tuomet darbas vyktų sparčiau. Jau užsakyta ir 20 patogių lauko voljerų. Tikimasi, kad jų gamyba neužtruks.

Nors Klaipėdos „Nuaro“ beglobiukams ir patiems darbuotojams teko didelis išbandymas, jie nenuleido rankų ir toliau stengiasi padėti likimo nuskriaustiems keturkojams. Įrenginėjamoje teritorijoje glaudžiasi ir iš Kretingos patekusi Dobermano veislės patelė. Vargšelę visiškai nusilpusią, valkataujančią šalia parduotuvės aptiko kretingiškiai policininkai. Pareigūnams pagailo vargšės kalaitės ir jie pasirūpino, kad ji atsidurtų „Nuaro“ globoje.

Pastarosios įstaigos gyvūnų prižiūrėtoja Onutė Rudytė sako, kad dobermanės būklė baisi: „Ji tokia sulysusi, kad šonkaulius tiesiog galima skaičiuoti.. .O sveria vos apie 10 kg“. Šios veislės patelės turėtų sverti apie 30 kg. Dobermene atidžiai rūpinamasi ir tikimasi, kad ji atisgaus ir galės būti padovanota geriems žmonėms.

Kaip kalaitė atsidūrė gatvėje, neaišku, tačiau  matosi, kad ji valkatavo jau tikrai nebe pirmą dieną. „Nesavarbu, kad Klaipėdos „Nuarui“ dabar gana sunkūs laikai, tačiau atsisakyti padėti tokiems vargšams gyvūnėliams tiesiog neįmanoma“, - sakė „Nuaro“ atstovė. Kalaitė apgyvendinta šildomose patalpose, jai teikiamas visavertis maitinimas ir kita reikalinga pagalba. „Vis dėlto, šiai beglobiukei reikia kiekvieno Jūsų pagalbos – padėti galite aukodami maistelį, maisto papildus, guoliukus ir kitus gyvūnams reikalingus daiktus“, - pridėjo moteris. Juk gyvūnui svarbus ne tik maistas ir šiltas guolis, bet ir žmogiška šiluma bei meilė. Gyvūnų globėjų asociacija ragina visus suvienyti jėgas ir padėti beglobiukams pasijausti mylimais.

„Nuaras“ itin dėkoja žmonėms, kurie nedvejojo ir jau skubiai prisidėjo prie paramos Klaipėdos beglobiams gyvūnams. Šių geradarių dosnumas padės efektyviau spręsti beglobių gyvūnėlių problemas ir pagreitins jų jaukų įsikūrimą naujose patalpose Kalnuvėnų kaime. „Džiaugiamės, kad atsirado žmonių, neabejingų keturkojams draugams – tiems, kas patys savimi pasirūpinti negali“, - kalbėjo gyvūnus prižiūrinti darbuotoja.

Pagalba vis dar reikalinga. Artėjant gražiausioms metų šventėms visi kartu pasirūpinkime, kad jos būtų jaukios ir šiltos visiems. Paremti gyvūnėlius galite ne tik pinigais, bet ir daiktais. Šiuo metu itin reikalingos įvairios statybinės medžiagos, būdos ar bent medžiagos, skirtos joms pagaminti. Labai padėtų ir įvairūs reikmenys patiems gyvūnams – guoliukai, pašaras, indeliai, kraikas katėms, ir kt. Informaciją apie tai, kaip galima padėti gyvūnams, galima rasti įstaigos internetiniame puslapyje.

Gyvūnų globėjų asociacija linki visiems jaukių artėjančių švenčių ir ragina gėriu bei šiluma pasidalinti su tais, kuriems labiausiai jos reikia. Prisiminkite, kad gyvenimas vertinimas ne pagal nugyventų metų skaičių, o pagal padarytų gerų darbų kiekį.