Apie ką mes čia…

Dastis Krophoperis - amžinas svajotojas. Lėktuvėlis turi norą sudalyvauti skrydyje aplink pasaulį, kuriame susirungs geriausi pasaulio lėktuvai, o kad pasiektų tikslą, jam reikia laimėti registracines varžybas. Vargais ne galais ir sėkmės lydimas Dastis patenka į pirmenybes, kuriose jo laukia daug sunkių išbandymų, užmegztos naujos draugystės ir galingi priešai, visais įmanomais būdais besistengiantys jį sugniuždyti.

Kūrinio vidus

Juokinga ir kartu graudu pasidaro žiūrint į šį projektą, žinant, jog filmo kūrėjai iš pradžių turėjo išleisti šį animacinį darbą DVD formatu, tačiau lydimi godumo parodė jį kino teatruose. Matyt, nepasimokė po „Ratai 2“ nesėkmės ir „skysto“ siužeto, kuris visą rodymo laiką badė akis. Dėl šios priežasties gauname analogišką „Ratų“ versiją, tik kad veiksmas vyksta ore.

Jau nuo pat pirmų minučių matome nelabai kokybišką vaizdą, o svarbiausia, jog viskas primena žinomų filmukų serijas apie vieną ar kitą veikėją, kurie pasirodo kaip papildoma pilnametražių filmų medžiaga originaliuosiuose diskuose. Siužetinės linijos vingiai labai banalūs, daug kartų matyti, todėl nieko įsimintino šis filmas neatneša. Tai vienkartinei pramogai ir mažiausiems žiūrovams skirtas projektas, po kurio peržiūros neišlieka nieko pozityvaus.

Kiek jau kartų mes matėme istoriją apie nevykėlį, kuris sugeba išsikapstyti iš savo apgailėtinos padėties, pavergti gražuolę ir laimėti kažką, „nutrindamas“ nosį kiečiausiems vyrukams? Būtent tokiu pat principu vadovaujasi filmo kūrėjai, nebandydami pateikti kažką naujo, o tiesiog eilinio svajotojo istoriją, tik kitokioje aplinkoje.

Viskas vystosi aplink personažus ir jų draugystę, todėl galima pamatyti įvairiausių kultūrų lėktuvus - tai vienintelis geras bei pamokantis dalykas visame filme. Ryškesnių personažų nesimatė, išskyrus meksikietį, kuris labiausiai privertė nusišypsoti žiūrint šį filmą. Juokeliai tragiški, viso filmo metu vos vieną kartą galima pasijuokti ir kaip jau minėta, tik iš meksikiečio.

Filmui įpusėjus viskas taip nuobodžiai vystosi, jog tik ir lauki, kada pasibaigs šis farsas. Bendras vaizdas tragiškai liūdnas, net ir vienkartinei peržiūrai, todėl nerekomenduojama šio filmo žiūrėti kine, nes akivaizdžiai matosi, jog jis buvo sukurtas peržiūrai namų sąlygomis.

Techninė juostos pusė

Vizualiai filmas primena juostas, kurios sukurtos televizijai. Animacijos lygis gana prastas ir žinant, kad tai studijos „Disney“ darbas, pasidaro dar liūdniau.

Filmo metu matosi ir nelabai kokybiška konvertavimas į trimatę erdvę. Jokio efekto, jokių 3D akimirkų nepastebima, todėl kūrėjų noras pasipelnyti dar labiau gniuždo. Nejaugi nėra nieko švento Holivudui? Net ir vaikai tampa aukomis.

Garso takelis neleidžia nusnausti, kas šiek tiek sugeba pagyvinti ekrane rodomą veiksmą. Neblogai parinktos dainos – vienintelis šviesus prisiminimas iš techninės pusės.

Aktorių kolektyvinis darbas

Originaliame filmo variante susirinko aibė puikių ir žinomų aktorių, bet, kaip bebūtų, mums tenka įvertinti mūsų dubliuotą variantą, kuris, atvirai pasakius, silpnas. Seniai teko matyti tokį nekokybišką, be jokių emocijų pateiktą įgarsinimo variantą. Visi personažai blankiai pristatyti, todėl ir filmuko kokybė šiek tiek prastesnė, o tai galiausiai priveda prie monotoniško bendro vaizdo.

Verdiktas

„Sparnai“ – tai vienas blogiausių ir prasčiausių šiais metais pasirodžiusių animacinių filmų su itin banaliu scenarijumi. Jo vieta - DVD lentynoje, o ne didžiuosiuose ekranuose.

Bendras vertinimas: 4/10