Kas vyksta Kaune redakcijos žiniomis, keleivių ir autobuso vairuotojo konfliktas įvyko spalio 5 d. pavakarę, kuomet keleiviai vyko iš Vilniaus į Kauną.

„Įlipome keturiese, du suaugę ir 10 bei 5 metų vaikai. Paprašėme bilietų, iš mūsų buvo pareikalauta penkiamečio dokumento, atsakėme jog neturime. Tuomet mums buvo pagrasinta, kad liptume iš autobuso, kitaip iškvies apsaugą“, – pasakojo kaunietė.

Keleivės teigimu, vos tik paklausus vairuotojo ar penkių metų berniukui būtina pirkti autobuso bilietą, buvo pradėta įžūliai reikalauti dokumento, patvirtinančio vaiko amžių. Vis dėlto ikimokyklinio amžiaus vaikui bilietas buvo nupirktas, bet konfliktas tęsėsi toliau.

„Vėliau šiek tiek pavažiavę, mandagiai paklausiau vairuotojo, kada jam galėsiu parodyti, kad radau vaiko asmens dokumentą? Man buvo įsakyta sėsti į savo vietą, vairuotojas su manimi kalbėti nesutiko“, – teigė keleivė.

Pagrindinių keleivių vežimo taisyklių transporto kompanija „TOKS“ savo svetainėje nėra nurodžiusi.

„Kas vyksta Kaune“ redakcijai pavyko išsiaiškinti, kad keliaujant tarpmiestiniu autobusu ikimokyklinio amžiaus keleiviai turi turėti amžių įrodantį originalų dokumentą, pavyzdžiui, pasą, asmens tapatybės kortelę arba gimimo liudijimą.

Taip pat į kaunietės pateiktą pretenziją apie nemalonią kelionę, transporto kompanija „TOKS“ sureagavo atsiprašydami už vairuotojo įžūlumą – išsamesnio situacijos paaiškinimo nepateikė.

Daugiau naujienų skaitykite ČIA.