DELFI susisiekė su Rasa ir teiravosi dėl jos renkamos paramos, bet dėl ligos pasekmių, moteris sunkiai kalba, o valgyti gali tik skystą maistą.

Moters teigimu, gydytojų kabineto duris dėl diagnozės pradėjo varstyti prieš šešerius metus, kai pajuto pirmuosius skausmus žandikaulyje. Deja, tik prieš ketverius buvo nustatyta tiksli diagnozė, o liga jau buvo smarkiai pažengusi. Jai buvo diagnozuotas ketvirtos stadijos vėžys, plokščialąstelinė karcinoma, paprasčiau įvardinama – odos onkologinė liga.

DELFI žiniomis, plokščialąstelinis vėžys susiformuoja iš žvyninių epidermio ląstelių, sudarančių viršutinį odos sluoksnį, ir negydomas gali išdidėti, išplisti į kitas kūno vietas.

Šiuo metu Rasa renka pinigus gydymui Vokietijoje, kur būtų atlikta galinti padėti fotodinaminė terapija. „Jeigu norėčiau gydytis, jau sausio 7 d. būtų viena vieta arba sausio pabaigoje“.

Pasak moters, po šios terapijos teko išgirsti, kad vienas žmogus gyvena jau 10 metų, o tas, kuris organizuoja šias keliones į Vokietiją, 3-ejus metus, todėl šie skaičiai suteikia vilties.

Savo feisbuko paskyroje moteris rašė, kad dar nori dengti Kalėdų stalą savo trims vaikams.

„Jau 4 metai kovoju su mane užklupusia liga – 4 stadijos vėžiu. Per tą laiką teko daug ką išgyventi, o bet tačiau... Nepaisant visko, aš dar be proto noriu gyventi. Gydytojai išbandė viską, kas tik buvo galima ir AČIŪ jiems!!! Deja, šiandien man nebepadeda joks Lietuvoje esantis gydymas. Radau dar vieną galimybę ir be proto noriu ja pasinaudoti. Jaučiu gėdą prašydama pagalbos, bet... tiesiog noriu dengti Kalėdų stalą savo trims vaikams šiais, kitais ir dar dar kitais metais. Padėkite, jei turite galimybę, o aš atsidėkosiu maldomis už Jus...“, – prašė ji.

Atnaujinta lapkričio 21 dieną: moteriai pavyko surinkti reikiamą sumą.

Rasa nuoširdžiai dėkoja visiems prisidėjusiems!

Taip pat pateikiame originalų Rasos Vaitekūnienės feisbuko įrašą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)