Susimokėjęs už prekes pamačiau, kad žmonės negali išeiti iš parduotuvės ir lūkuriuoja šalia durų. Pamaniau, greičiausiai durys užstrigo. Laukiam laukiam, vienas klientas nuėjo ir apie tai informavo kasininkę.

Ši nuėjo informuoti apsaugos darbuotojo. Šis kurį laiką nesirodė, o kai atėjo, pasakė, kad reikės dar palaukti. Būryje pastebėjau porą, panašu, narkomanų. Tada išvydau, kad trečią jų po parduotuvę gainiojosi tas pats apsaugos darbuotojas, prašė pasakyti pavardę, greičiausiai įtarė kokią nors vagystę.

Kalbino ir tuos minėtus du narkomanus, šie gynėsi, kad nieko neįvyko. Žmonės stebėjosi, kas čia vyksta. Po visko apsaugos darbuotojas atėjo ir atidarė duris. Tada ir supratau, kad jos nebuvo užsikirtę – matyt, įtarė vagystę, kol gainiojosi narkomanus, užrakino visus.

Ir man, ir kitiems kilo natūralus pasipiktinimas: ar parduotuvė turi teisę suvaržyti pirkėjų laisvę? Laukėme apie 10 min. Tai gal tegul daugiau investuoja į apsaugos darbuotojus, o ne situacijos įkaitais padaro klientus. Juokingiausia, kad laukėme ne tik mes buvę prekybos centro viduje – lauke per lietų žmonės laukė, kol pateks į prekybos centrą. Nenoriu kaltinti ir vargšų darbuotojų – kas žino, kas už trūkumą (vagystes) jų laukia.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

Komentuoja „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų direktorė Ernesta Dapkienė

Spalio 30 d., Vilniuje V. Grybo g. esančioje „Maxima X“ parduotuvėje kelioms minutėms buvo užblokuotos pagrindinės durys. Atsiprašome visų pirkėjų, kurie laikinai negalėjo įeiti ar išeiti iš parduotuvės patalpų. Apsaugos darbuotojui pastebėjus įtartinus asmenis bei planuojamą vagystę, tokiu būdu buvo siekiama užtikrinti parduotuvės lankytojų, klientų bei parduotuvės turto saugumą.

Apie 19 val. parduotuvės apsaugos darbuotojas pastebėjo tris įtartinus asmenis, kurių vienas žinomas kaip vagiliaujantis tinklo parduotuvėse, be to, dažnai būna apsvaigęs. Vaizdo stebėjimo įranga užfiksuota, jog į parduotuvę įėjusi trijulė išsisklaidė po patalpas, vienas asmuo į kuprinę įsidėjo keletą kavos pakuočių, viskio butelių ir pasuko centrinio įėjimo vartelių link.

Kilus grėsmei, kad nesusimokėjęs vyras bandys bėgti pro išėjimo duris, o mėginant jį sustabdyti pasireikš agresyvus elgesys bei gali susidaryti konfliktinė situacija, kuri sukeltų nepatogumų ar negatyvių emocijų parduotuvės lankytojams, kelioms minutėms buvo užblokuotos parduotuvės durys.

Siekiant užtikrinti saugumą, durų blokavimas kartais yra veiksmingiausia prevencinė priemonė, nes vagiliaujantys asmenys iš parduotuvės gali pasprukti vos per kelias sekundes. Pastebėję užblokuotas duris bei supratę, kad bus atliktas patikrinimas, įtartini asmenys prekes iškrovė atgal į lentynas, tad žalos buvo išvengta. Dar kartą apgailestaujame dėl įvykusio incidento ir kilusių nepatogumų.